Dezvoltare personală, Lifestyle — ianuarie 12, 2014 at 21:29

O pildă despre consecinţele maniei

by

Sa-ti pierzi cumpatul si sa-i faci pe altii martorii lipsei tale de control te transforma in vampir energetic. Doar ca tot ceea ce iei trebuie sa dai inapoi. Sub o forma sau alta. Esti pregatit sa dai?

bipolar disorder

A fost odata un baiat cu un caracter foarte urat. Tatal lui i-a dat intr-o zi un saculet cu cuie si i-a spus sa bata cate un cui in usa gradinii de fiecare data cand isi pierde cumpatul si/sau se cearta cu cineva.

In prima zi a batut 37 de cuie in usa. Saptamanile cu au urmat a invatat sa se controleze si numarul cuielor batute in usa s-a micsorat de la o zi la alta. Descoperise ca este mult mai usor sa te controlezi decat sa bati cuie intr-o usa.

In sfarsit a sosit ziua in care baiatul nu a mai batut nici un cui in usa. S-a dus prin urmare la tatal sau sa ii spuna ca nu a mai batut nici un cui in aceasta zi. Tatal lui i-a spus atunci sa scoata un cui din usa pentru fiecare zi care trece in care nu isi pierde rabdarea. Zilele au trecut si in sfarsit baiatul a putut sa-i spuna tatalui ca a scos toate cuiele din usa.

Tatal l-a condus pe baiat pana in fata usii si s-a spus: « Fiule, te-ai purtat bine dar priveste cate gauri sunt in usa !

Nu va mai fi niciodata ca inainte. Cand te certi cu cineva si cand ii spui lucruri urate ii lasi o rana ca aceasta.

Poti infige un cutit intr-un om si sa il scoti imediat dar rana va ramane pentru totdeauna. Nu are importanta de cate ori te vei scuza, rana va ramane. O rana verbala face la fel de rau ca si una fizica.

P.S. Din proprie experienta: cine raneste verbal rareori realizeaza ce face. Mania este parte integranta din personalitatea lor, incat nu-si inchipuie ca ar fi ceva in neregula cu ea. Sau cu ei. Totusi, speranta moare ultima.

autoeducare.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page