Dezvoltare personală, Lifestyle — iulie 5, 2013 at 20:49

O idee pentru o viata mai fericita…Iarta!

by

BALOANE“Fericirea vine din tine”? Iata argumentele care o sustin:

Fii recunoscatoare pentru ceea ce ai
De cate ori nu ai spus ca daca obtii ceva o sa fii multumita, iar atunci cand ti s-a indeplinit dorinta nu a mai fost de ajuns, ai vrut mai mult? Ei bine, ceea ce ai acum nu a venit din neant si cu siguranta ca sunt oamenii care nu au nici macar atat!

Impartaseste experientele
Ideal ar fi sa invatam din propriile greseli si poate si cei din jurul nostru sa beneficieze de pe urma experientelor nefaste. Nu este asa, dar asta nu te opreste sa dai sfaturi acolo unde simti ca ai ceva de spus. Vei fi apreciata.

Iarta!
Usor de spus, greu de facut… insa nu imposibil. Pana la urma, trecutul nu poate fi schimbat si greselile nu mai pot fi reparate. Cu cat te impaci mai repede cu trecutul, cu atat mai usor iti va fi sa te bucuri de prezent.

Invata sa asculti
Daca de obicei te lasi distrasa atunci cand vorbesti cu altcineva, incearca sa fii mai receptiva la ce incearca celalalt sa iti comunice. Si tu vei avea nevoie de aceeasi atentie la un momentdat si te va bucura daca interlocutorul este atent la tine.

Invidie? Ce e invidia?
Mare parte din gandurile negative vin din invidie. Canalizeza energia pe care o pierzi astfel spre alte ganduri constructive. Nu invidia pe cineva care are succes, ci lasa-te inspirata si ambitioneaza-te sa realizezi si tu cel putin la fel de multe.

Zambeste mai des
Cand zambesti cuiva, acel cineva iti va raspunde cu un zambet, care te va binedispune. La fel se intampla si atunci cand esti incruntata. Transmite celor din jur doar ceea ce vrei sa primesti.

Fii activa
Nu-ti mai povestim despre endorfina – hormonul fericirii pe care creierul tau o elibereaza atunci cand faci miscare – iti spunem doar ca sportul iti face mult bine. Arati bine, te simti bine si ai o gandire pozitiva.

Ganduri fericite
Impune-ti cum sa gandesti! Foloseste auto-stimularea pentru a reusi sa vezi totul dintr-o alta perspectiva, pozitiva. Desi situatia pare neagra, cu siguranta ca exista undeva un fir alb, pe care daca il urmezi vei reusi sa iesi la liman cu bine.

Recunoaste-ti vina
Sigur ca e mai usor sa dai vina pe ceilalti atunci cand nu iti merge bine. Te simti ca si cand ai fi singura impotriva tuturor, ceea ce te revolta. Dar daca iti recunosti partea ta de vina, va fi mai usor sa privesti lumea cu ochi mai bun.

Asimileaza trecutul asa cum este el
Regretele nu te vor lasa sa iti traiesti viata. Accepta trecutul cu bune si cu rele, pentru a putea merge mai departe si pentru a fi o persoana optimista.

Ilinca  Cristina

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page