Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — mai 13, 2016 at 07:30

O flotă de Mercedes-Benz în curtea Consorțiului de Extensie și Dezvoltare Rurală Vâlcelele

by

Joi, 12 mai 2016, a avut loc Adunarea Generală a Consorțiului de Extensie și Dezvoltare Rurală Vâlcelele. La întâlnire au participat membrii și partenerii vechi și noi ai consorțiului, astfel:  INTERMARKETING, organizator AGRIPLANTA-ROMAGROTEC – Corina Mareş, APIA Călărași – Dir. adj. Bogdan Dumitrașcu,   RAIFFEISEN BANK- Dorobanțu Floarea, SC INTERNEBA SRL – Călin Morar și Laurențiu Andoniu, SC BIO INOVATION – ing. Ciocan Neculai, INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE CHIMICĂ ȘI FARMACEUTICĂ București – Corina Bucuianu, AUTOKLASS Constanța (reprezentanța Mercedes Benz și Honda) – Șacu George.

consortiu valcelele (4)Ședința a fost condusă de președintele consorțiului – Vasile Iliuță, împreună cu vicepreședintele – Stoian Rică și secretar – Ștefănescu Dumitrel. Pe ordinea de zi au fost înscrise și s-au dezbătut următoarele:

  • Aprobarea înscrierii Asociației Consorțiu de Extensie și Dezvoltare Rurală, în cadrul ROMPAN
  • Primirea de membrii noi
  • Excluderea unor membrii
  • Discuții și propuneri privind prețurile și derularea vânzărilor de cereale în anul 2016
  • Informare privind derularea închiderii contractului de leasing pentru silozul din localitatea Grădiștea cu UniCredit Țiriac Leasing.
  • S-a propus aprobarea A.C.E.D.R ca acționar al SC ACEDR VÂLCELELE SRL, ca acesta din urmă să cumpere cesiunea pentru teren arabil intravilan de la SC AGRICOVER IFN SA, pentru ca ulterior să o vândă membrilor asociației interesați

Au fost discutate probleme concrete cu care se confruntă agricultorii, și multe dintre ele au avut caracter aplicativ pentru că au beneficiat de participarea instituțiilor, companiilor și băncilor, parteneri ai activităților acestora. S-a realizarea un schimb de idei, de informații între participanți în vederea promovării de acțiuni eficiente pentru asigurarea și pentru îndeplinirea obiectivelor economice ale consorțiului.

Deputatul Vasile Iliuță, președintele consorţiului, a pus în discuție și a solicitat aspecte ale problemelor cu care  fermierii se confruntă şi pot  care pot fi soluționate prin inițiative legislative în parlament.

consortiu valcelele (13)Reuniunea a fost un model de punere în discuție și rezolvare a problemelor fermierilor, cu participarea majorității factorilor instituționali implicați în succesul activității agricole, unde au fost prezentate schimbările legislative, cu incidențe imediate asupra activității agricultorilor.

Încă odată reuniunea Consorţiului de Extensie şi Dezvoltare Rurală   a pus în evidenţă puterea şi importanţa pe piaţă, prin prestigiul şi anvergura partenerilor care sunt interesaţi de organizaţie şi care onorează de fiecare data întâlnirile fermierilor.

[wzslider autoplay=”true”]

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page