Mâncare şi Băutură — noiembrie 9, 2014 at 17:53

O cină desăvârşită: Filet de boeuf Wellington şi Barricat – Cabernet Sauvignon-Reserve

by

Daca vrei sa impresionezi sau pur si simplu vrei o cina deosebita, iti propun Filet de boeuf Wellington. Desi ai putea gandi ca este o reteta complexa la prima vedere pe atat este de de simpla. Si, ca seara sa fie desavarsita, pentru acest fel de mancare va recomand un vin care se potriveste de minune: Barricat – Cabernet Sauvignon, Cramele Dealul Mare. Detalii despre acest vin veti gasi mai jos.

filet de boeuf wellington1Ingrediente:

  • 1,2 kg fileu de vita
  • 125 g unt
  • 2 pachete de aluat frantuzesc
  • 1 cutie mare de ciuperci
  • 10 g trufa (optional)
  • cutie mica de paté de foie gras
  • 1 pahar de Madera (sau Porto),
  • 1 paharel de cognac
  • 1 ou
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare:

Se presara fileul cu un praf de nucsoara si unul de piper, se lasa la rece cel putin 2 ore. Timp de 10 minute, se rumeneste fileul intr-o tigaie cu putin unt, pe toate partile, se flambeaza cu cognac, se scoate si se da deoparte sa se racoreasca. Se scoate sfoara si se despica pe lungime, dar nu de tot.

Se deglaseaza tigaia cu Madera, se da focul mic si se lasa sa scada putin, pina atinge o consistenta usor onctuoasa, se adauga 1/2 trufa taiata feliute (daca e de la borcanel se pune si un pic de suc). Se da focul la minim si se leaga sosul cu 50 g de unt taiat bucatele, amestecind tot timpul cu telul. Se pastreaza sosul la cald. In restul de unt, se inabusesc ciupercile tocate pina nu mai iese zeama din ele. Se da deoparte, se amesteca cu restul de trufa taiata felii si se umple fileul cu acest amestec.

filet de boeuf wellingtonSe inchide la loc muschiul si se tartineaza peste tot cu paté de foie gras. Se intinde foaia de aluat, se pune fileul la mijloc, se umezesc marginile cu un pic de ou batut, se infasoara in jurul fileului. Daca ramin resturi de aluat, se pot folosi pentru decorat. Se unge cu ou batut si se da la cuptor (190°C) 25 minute. Se scoate, se taie felii si se prezinta sosul alaturi.Ca garnitura, se pot servi soté de morcovi, ciuperci la cuptor, castane fierte sau manunchiuri de fasole verde infasurate in fisii subtiri de costita afumata si apoi fierte la vapori. Va doresc, POFTA BUNA!

Crama Dealul Mare: Barricat – Cabernet Sauvignon D.O.C-C.M.D – Reserve

Unul dintre cele mai rafinate vinuri din colectia exclusivista Dealu Mare, Barricat Cabernet Sauvignon este un vin cu traditie ce incanta atat gusturile cunoscatorilor, cat si cele ale consumatorilor ocazionali. Barricat este un vin cu denumire de origine controlata, obtinut dintr-un soi de struguri cu o aroma distinsa, ce creste pe podgoriile din Dealu Mare. Culese la maturitate deplina, boabele de struguri se vinifica intr-o crama echipata cu cele mai moderne echipaje, rezultatul obtinut se matureaza mai apoi in butoaie de stejar.
barricatCu arome ce imbina ciocolata cu fructele de padure, o textura fina si consistenta si un gust ce ramane si aduce a lemn dulce si cirese negre, Barricat este un vin ideal pentru bucate alese si distinse. Recomandam servirea lui la o temperatura camerei, in special alaturi de preparate din carne rosie. Este vinul ideal pentru fripturile de vita sau vanat .

Se pune accentul pe excelenta. Toate vinurile produse au fost selectionate astfel incat sa fie imbuteliate doar vinuri de inalta calitate, toate cu Denumire de Origine Controlata.

O seara minunata, alaturi de cine doriti voi!

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page