Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — iulie 4, 2017 at 20:04

O animare a teritoriului încinsă în comuna Ileana

by

Cand au fost programate vizitele pentru animarea teritoriului si s-a constituit graficul, prognza meteo nu a fost din pacate analizata si nu s-au prevazut conditiile meteo ca factor de risc. Cand ne-am deplasat in Ileana, pe 26.06.2017, la o ora destul de matinala, caldura excesiva incepuse deja sa goleasca strazile de oameni.           

gal valea mostistei3Cu toate acestea, buna mediatizare a acestei intalniri si interesul locuitorilor Comunei Ileana pentru resursele financiare si masurile Gal-ului, au facut ca aceasta intalnire sa se bucure de o larga si reala audienta. Am constatat concret ca administratia publica locala, membra in parteneriatul GAL, si-a aratat interesul si sustinerea pentru aceasta actiune. Chiar daca, o parte din factorii interesati convocati sa participe, de regula fermieri, erau cu treburi la muncile campului, 17 dintre acestia si-au rezervat timp si au infruntat canicula ca sa se poata informa.

gal valea mostistei4Brosurile, pliantele si celelalte materiale informative au constituit un suport eficient si au orientat potentialii beneficiari catre discutii concrete dedicate specificului afacerilor existente.

gal valea mostistei5Activitatile agricole sau non agricole, existente sau in curs de edificare au constituit subiecte atractive pentru toti cei care au avut rabdarea si interesul sa ne asculte. Inca o data s-a dovedit utilitatea unor asemenea intalniri in teritoriu, intr-un mediu prietenos, unde empatia intre cei care comunica se poate asigura intr-un mod superior.

gal valea mostistei6Comuna Ileana, Primaria dar si reprezentanti ai mediului de afaceri local, au fost sustinuti astfel sa-si clarifice viziunea despre oportunitatile de finantare existente in concordanta cu nevoile lor de dezvoltare. Discutiile si dialogul s-au dovedit a incinse atat la propriu cat si la figurat.

ECHIPA GAL VALEA MOSTISTEI

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page