De pe la noi, Editoriale — septembrie 6, 2015 at 11:11

O altfel de Poliție – Poliția locală Călărași

by

Poliția locală Călărași are vreo 70 agenți specializați și încadrați pentru anumite activități. 13 agenți dintre aceștia  sunt încadrați pentru îndrumarea, supravegherea și controlul traficului auto.

Omul de suflet al Poliției Locale Călărași este dl. Director ing. Anghel Daniel – cel care a reorganizat efectivele către eficiență și pe care îl găsim mereu în toate misiunile conduse.

politia locala1Acesta a planificat atent și în acest an efectivele de Poliție rutieră dar și cele care asigură  ordinea publică pentru buna desfășurare a activităților la Târgul de Toamnă (31 aug.- 09 sept.), procesiunea moaștelor celor 33 sfinți (04-09 sept.) dar și alte activități de asigurare a unui climat de ordine și liniște publică pentru cetățeni în zona unor parcuri, ori unde în mod repetat  se comit acte de dezordine publică. Rezultatul muncii acestor câțiva agenți este util comunității, ei aplicând zilnic zeci de amenzi la regimul circulației rutiere ori la regimul ordinii și linistii publice.

La târgul de Toamnă a fost mobilizat întregul personal disponibil ce a asigurat o bună îndrumare a circulației din intersecțiile străzii Variantă Nord cu strada Dobrogei și strrada Sloboziei.

Având o dotare de aproape 2 autovehicule, Poliția Locală Rutieră a asigurat permanent o bună circulație în intersecțiile aglomerate inclusiv la ore târzii.

politia localaDe multe ori agenții de poliție s-au confruntat cu reproșuri venite de la cetățeni certați deseori cu legea care doreau  să își parcheze autovehiculele în zona Târgului de Toamnă – parcare ce ar fi putut conduce la blocaje rutiere.

politia locala2Este adevărat că populația așteaptă mai multă fermitate din partea acestora dar și a celorlalte structuri ce asigură ordinea și liniștea publică, dar aceasta nu se poate întâmpla fără o lege care să confere autoritate și să sancționeze ultragierea, fără o lege a uzului de armă și un Statut adecvat legislației/salarizării europene respectiv realităților din România.

Marian Dorin Pîrloagă

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page