Dezvoltare personală, Lifestyle — octombrie 4, 2015 at 16:30

Nu-ți lăsa viața să-ți fugă printre degete…

by

Osho, cu sharmul lui binecunoscut, aduce foarte bine in prim plan marile tare existente in om, acele credinte distorsionate care creeaza in viata multora haos, nelasandu-i sa traiasca in pace cu ei insisi si cu ceilalti. Asta nu inseamna ca oamenii sunt buni sau rai, ci ca ceea ce au invatat sau n-au fost invatati sa gandeasca, sa cuvante sau sa faca, poate adesea duce spre rezultate nedorite, trezindu-se ca si-au irosit viata in zadar, abia pe ultima suta de metri.

viata este frumoasaCati si-au dat seama pana acum ca alearga dupa lucruri materiale, doar fiindca doresc sa isi umple un gol? Cati s-au gandit ca vad bogatia, ca o incununare a fericirii si iubirii, care lor le-a lipsit inca de mici copii fiind?

Cand un om n-are parte de atentie din partea celor din jur, va cauta sa iasa in evidenta etaland titluri, bogatii materiale si cont in banca, cu care va incerca sa cumpere un strop de sentiment. Cu siguranta ca nu ii comdamn pe toti acestia, am intalnit destui pana acum, chiar foarte bogati as putea zice, dar profund nefericiti, cu toata averea pe care o detin, si nu pot decat sa ii compatimesc, fiindca stiu ca sufera si ca isi ascund dorinta de a fi si ei iubiti, dupa alergaturi si timp acordat dorintelor care tin de exterior, de acele lucruri vizibile care cred ei, ca ii vor face pe ceilalti sa ii stimeze si valorifice intr-un anume fel.

Imagineaza-ti viata ca pe un joc in care jonglezi cu cinci mingi in aer. Cele cinci sunt munca, familia, sanatatea, prietenii si spiritul. Si le tii pe toate in aer. Vei intelege curand ca munca e o minge de cauciuc. Daca o scapi, se va intoarce inapoi. Insa celelalte patru – familia, sanatatea, prietenii si spiritul – sunt facute din sticla. Daca scapi una dintre ele, se va zgaria, ciobi sau chiar sparge. Nu vor mai fi niciodata aceleasi.

Va trebui sa intelegi aceste lucruri si sa te lupti pentru a avea echilibru in viata ta.”

 • Nu-ti subestima valoarea comparandu-te cu altii. Ceea ce ne face speciali este faptul ca suntem diferiti.
 • Nu-ti seta obiectivele in functie de ceea ce considera altii ca e important. Doar tu stii ce este cel mai bine pentru tine.
 • Nu lua de bune lucrurile apropiate de sufletul tau. Tine-te de ele ca si cum ar fi insasti viata ta, pentru ca fara ele, viata este lipsita de sens.
 • Nu-ti lasa viata sa-ti fuga printre degete traind in trecut sau pentru viitor. Traindu-ti viata cate o zi pe rand, vei trai cu adevarat toate zilele din viata ta.
 • Nu renunta cand inca mai ai ceva de daruit. Nimic nu este cu adevarat sfarsit pana in momentul in care te opresti din a mai incerca.
 • Nu-ti fie teama sa recunosti ca nu esti perfect. Este acest fir fragil cel care leaga oamenii intre ei.
 • Nu-ti fie teama sa intalnesti riscuri. Doar asumandu-ne riscuri devenim mai bravi.
 • Nu scoate dragostea din viata ta pe motiv ca nu ai timp. Cea mai rapida cale de a primi dragoste este sa o daruiesti. Cea mai rapida cale de a o pierde este sa o tii prea strans. Doar dandu-i aripi, insa, vei reusi sa o pastrezi.
 • Nu alerga prin viata atat de repede incat sa nu tii minte nici locurile in care ai fost, nici unde te indrepti.
 • Nu uita, cea mai mare nevoie emotionala a unui om este sa se simta apreciat.
 • Nu-ti fie teama sa inveti. Cunoasterea nu are greutate, e o comoara pe care o poti lua usor cu tine oriunde.
 • Nu-ti folosi timpul sau cuvintele fara grija. Nu le poti recupera. Viata nu e cursa, ci o calatorie de care sa te bucuri la fiecare pas.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page