Anunţuri, Ultimile Știri — noiembrie 1, 2014 at 20:00

Nu sta acasa. Voteaza! Laura Stefan: Votul tau poate sa le strice lor planul!

by

image-2011-11-6-10626052-41-laura-stefanAura Stefan, expert anticoruptie, spune ca merge la vot pentru ca functia de presedinte conteaza enorm, iar Romania nu se poate schimba doar prin mecanisme de justitie penala, votul fiecarui roman contand enorm in acest sens.

“Merg la vot pentru ca imi pasa de tara in care traiesc. Merg la vot pentru ca tot ce am castigat in Romania in ultimii 10 ani de lupta anticoruptie sa nu se piarda si pentru ca Romania sa nu isi schimbe traiectoria dinspre Vest spre Est. Pentru ca vreau sa raman in tara, pentru ca vreau sa continuu sa traiesc intr-o democratie liberala”, argumenteaza expertul anticoruptie, pentruZiare.com.

In opinia sa, romanii ar trebui sa isi exercite dreptul de vot pentru ca “adevarata cheie a schimbarii e in mana noastra, a cetatenilor”.

“Doar noi prin vot putem sa blocam politicienii corupti si mincinosi sa ajunga la conducerea tarii. Noi trebuie sa aratam ca ne pasa sustinand oamenii buni prin vot. Nu e adevarat ca toti sunt la fel, asa cum nu e adevarat nici ca votul tau nu schimba nimic. Dimpotriva: votul tau poate sa le strice lor planul! Fiecare vot conteaza!”, explica Laura Stefan.

In opinia sa, tot mai multi oameni sunt preocupati de “ceea ce face in fiecare zi Justitia in incercarea aproape disperata de a asana mocirla politica in care traim de 25 de ani”, insa Romania nu se poate schimba doar prin mecanisme de justitie penala.

“In ultimii 10 ani, pentru prima oara in istoria tarii noastre, oamenii importanti au ajuns sa dea socoteala pentru hotie si pentru coruptie la fel ca orice alt om obisnuit. E un progres urias la care nici nu cutezam sa gandim acum 10 ani”, arata expertul anticoruptie.

Marea dezamagire a acestei campanii

“Daca ar fi existat dezbateri, as fi vrut sa aud planurile candidatilor in legatura cu justitia si lupta anticoruptie, cu privire la prioritatile de politica externa, cu privire la felul in care se vor comporta ca presedinte ca mediator intre puterile statului.

As fi vrut sa aud care sunt optiunile candidatilor in sanatate, educatie si economie”, spune Laura Stefan.

In lipsa dezbaterilor, “singurele lucruri care se vad in campanie sunt spagile de milioane de euro descoperite de DNA, dezbateri parlamentare despre cum sa fie protejati parlamentarii anchetati”.

“Furtul din banul public e de fapt furtul din buzunarele noastre. Pentru ca o mana de oameni fura banii nostri, Romania n-are resurse pentru educatie si sanatate. Aceasta este Romania lui 2014 si pentru ca ea sa nu arate la fel in 2019 trebuie ca oamenii sa iasa la vot. Suntem mai multi decat ati crede!”, a concluzionat Laura Stefan.

Nu sta acasa. Voteaza! – o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page