Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 2, 2015 at 13:49

Nu există relații fără certuri și supărări. Oamenii puternici se ceartă, se supără, dar rămân împreună. Restul caută un înlocuitor

by

cuprind88-700x329Cei care cred că există relații perfecte fără nici un motiv de supărare și fără un moment de ceartă, să se retragă fericiți cu propria imaginație și să-și construiască singuri relații perfecte. Pentru că așa ceva nu există. Nu există devotament fără testarea lui în timp. Nu există împăcări cu aromă de dragoste fără certuri cu miros de supărare. Nu există fericire fără momente de tristețe sau teamă. Fiind lângă cineva, îți va fi teamă să îl pierzi, să lași în trecut momentele alături de el și din acest motiv vei căuta să faci ceva, să schimbi, să fii mai bun. În tot acest timp vei fi lângă ea sau lângă el, vei împărți o lume la doi, o masă și-un pat iar asta înseamnă că unele certuri sunt inevitabile. Ca și unele împăcări. Ca să ajungi departe trebuie să o iei pas cu pas, ceartă cu ceartă, fericire cu fericire, împreună.

Atunci când veți trăi deja o viață în doi și când la gura unui șemineu nepoții vor întreba cum ați ajuns aici, veți spune că până aici au fost momente frumoase și mai grele, momente când v-ați îndoit de celălalt și când ați fost dezamăgiți, dar în toate aceste momente nu ați cedat nici odată. Și asta vor spune toate perechile fericite. Pentru că asta face diferența și așa va fi mereu. Oamenii fericiți nu trăiesc fiecare zi fericit, dar percep viața în mod fericit și existența lor alături de cineva la fel. Oamenii fericiți vor să facă pe omul lor fericit. Vor să se împace mai repede. Vor să explice. Vor să iubească sincer. Și au ce vor. Au relații de-o viață. Au împlinirea de la existența în doi. Au convingerea că după o ceartă vine și o discuție bună sau liniște sau o revelație și că fiecare ceartă își are locul ei. Au siguranța omului de lângă. Restul e doar parte din povestea spusă nepoților.

Nu există relații fără certuri și supărări. Cum nu există relații fără momente frumoase și foarte frumoase. Altfel nu e relație. Altfel nu se ajunge la 60 de ani de mână cu omul tău, nu cu un străin sau un nesuferit. Nu există relații fără dorința de a clarifica lucrurile. De cele mai multe ori asta merge mână în mână cu cearta. Sau cu supărări mici. Dar mereu rezolvi. Mereu ajungi la un compromis. Așa procedează oamenii puternici și așa se face în relațiile puternice. Atât. Ah da, și se iubește puternic, de parcă dragoste ar fi un om și omul ăsta ar fi întregul tău.

Nu există relații fără certuri și supărări. Oamenii puternici se ceartă, se supără, dar rămân împreună. Restul caută un înlocuitor. 

 

devorbacutine.eu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page