Comunicate de presă, Ultimile Știri — noiembrie 13, 2015 at 07:30

Noua Republică: Un pas în spate pentru actuala clasă politică, un minim gest de igienă publică

by

PrintPartidul Noua Republică consideră că politicienii care ocupă în prezent scena politică trebuie să facă un pas în spate pentru că s-au dovedit incapabili să înțeleagă nevoile reale ale cetățenilor și să lase locul unor oameni noi, care să reconecteze viața politică la societate.

”Lipsa instinctelor morale elementare și disprețul față de lege și interesul public a actualei clase politice nu mai pot fi ascunse sub preș. Societatea s-a săturat de corupția și indecența lor. Un minim gest de igienă publică ar fi ca acești politicieni să își recunoască eșecul întins pe ultimii 25 de ani și să facă un pas în spate. A venit timpul ca locul lor să fie luat de oameni competenți și responsabili, cu respect față de lege și ordine și care să țină cont de așteptările și nevoile reale ale societății”, a declarat președintele partidului Noua Republică, Alin Ioan Bota.

Noua Republică apreciază că actuala clasă politică este profund marcată de prezența unui sistem de interese și relații provenite din vechile structuri ale regimului FSN-ist, care s-a perpetuat la putere indiferent de culoarea partidelor care au câștigat alegerile.

Pentru a pune punct acestui tip de practici, partidul Noua Republică propune un set concret  de măsuri care pot fi luate imediat pentru însănătoșirea vieții politice românești. Una dintre ele se referă la limitarea numărului de mandate pentru parlamentari.

” Avem politicieni care de 25 de ani sunt parlamentari de profesie. Acești oameni au pierdut orice contact cu realitatea și nu mai au nicio legătură cu oamenii care i-au votat. De aceea, am depus în Parlament o inițiativă legislativă prin care propunem limitarea numărului de mandate ale parlamentarilor la numai două, consecutive sau nu. Este o măsură care îi va responsabiliza pe toți cei care au de gând să candideze, pentru că vor ști că nu sunt veșnici în funcție și că au fost aleși pentru a lucra în interesul cetățeanului”, a completat senatorul Valeriu Todirașcu, care a adăugat că această propunere ar duce inclusiv la o creștere a încrederii cetățenilor în Parlament.

Noua Republică va monitoriza cu atenție modul în care reprezentanții principalelor partide politice parlamentare se vor poziționa față de această inițiativă cerută cu insistență de societate.

Partidul Noua Republică

11 noiembrie 2015

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page