Femei şi Bărbaţi — ianuarie 14, 2018 at 13:56

Niciodată nu vei putea să stăpânești un suflet

by

Viata e simpla … cand ai stari pe care le poti defini si traiesti experiente pe care le poti descrie in cuvinte. Ne sperie ceea ce nu cunoastem, respingem ceea ce nu intelegem. Viata e mult mai simpla fara mania controlului.

De-abia cand nu mai traiesti cu exces de timiditate, cand incepi sa tolerezi incertitudinea si necunoscutul, descoperi ca nimic de valoare n-ar fi putut fi atins cu pasi siguri si miscari mediocre.

Viata e simpla … … cand intelegi ca oamenii nu sunt facuti sa apartina altor oameni. Cand nu cauti stapan, si nici sa stapanesti. Pentru ca in viata asta poti sa posezi o pereche de pantofi. Sau o poseta, o rochie, o masina, eventual o casa. Dar niciodata nu vei putea sa stapanesti un suflet. Nici macar pe-al tau.

Viata e simpla si puteam sa supravietuiesc cu asta. Puteam sa fiu liniara in ganduri, sa ma multumesc cu ceea ce vine, sa cred in soarta si sa nu vad dincolo de casa si de masa. Puteam sa nu-mi pun intrebari existentiale, sa nu ma preocupe nici propriile trairi si nici ale celor din jur. Puteam sa nu vad nici dincolo de mine si nici in mine … daca mi-ar fi placut vreodata sa traiesc asa.

Dar, viata e simpla … pana cand incepi sa-i cauti sens… – căutând fericire.

Diana Matei

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page