Politica, Politica naţională — ianuarie 20, 2014 at 17:19

Nevestele vesele din USL pleacă la Bruxelles.Ultima noutate pe liste: Claudia Benchescu, logodnica liberalului Mihai Voicu

by

nevestele_vesele_din psdAlegerile europarlamentare, aflate deja la un fel de „a treia ediție” pentru România, au ajuns un soi de competiție în care sunt trimise soțiile, logodnicele și iubitele  potentaților politici ai zilei. Cu diferența că tot huzurul nu mai este direct pe banii românilor, ci pe banii tuturor contribuabililor europeni. O distracție pe bani mulți, magazine de lux și muncă puțină. Așa se face că mai toate jumătățile liderilor politici dâmbovițeni se bat pentru o „vacanță” bine plătită de cinci ani, la Bruxelles, în inima Europei, una dintre capitalele shopping-ului la superlativ. De cele mai multe ori și liderii politici preferă să le trimită pe acestea la Bruxelles pentru mai multă „libertate de mișcare” și pentru justificări de bani mulți în declarațiile de avere. Cea mai nouă prezență pe listele pentru europarlamentare  este, potrivit b1.ro Claudia Benchescu, logodnica  vicelui  PNL Mihai Voicu. Potrivit informațiilor, Claudia Bechescu a intrat pe lista scurta a liberalelor cu șanse mari de petrece următorii cinci ani între Bruxelles și Strasbourg, alături de Adina Vălean,  soția lui Crin Antonescu, Norica Nicolai Și Renate Weber. Dacă n-ar fi ministrul transporturilor, probabil și Ramona Mănescu se bucura de un loc sigur pe listele candidaților la europarlamentare, având în vedere că soțul său se ocupă de toate campaniile electorale ale PNL din ultimii ani.  De domnișoara Benchescu s-a auzit prima dată anul trecut, atunci când aceasta a devenit noul președinte al Cluburilor Studențești Liberale (CSL), la vârsta de 27 de ani.

Tot atunci a ieșit în presă și informația că juna liberală este în tandrețuri și chiar logodită  cu Mihai Voicu. Benchescu a câștigat atunci concursul la CSL cu moțiunea intitulată “Reconstrucția României – Șansa generației noastre”, prezentate în cadrul conferinței  „Fondarea Cluburilor Studențești Liberale în universitățile românești”. Ea își dorea atunci crearea comisiilor comune cu uniunile studențești de elaborare a programelor pentru studenți, înființarea Cluburilor Studențești Liberale în cercurile tinerilor români aflați la studii în străinătate, crearea comisiilor de specialitate CSL, înființarea cercului de dezbateri al studenților liberali și implicarea membrilor CSL în consolidarea structurilor partidului. Nu știm cât de multe a realizat dânsa din tot ce și-a propus cu moțiunea prin care a făcut pasul spre nivelul politic următor, dar cert este că în aceasta a urcat rapid pe o pantă ascendentă a carierei sale politice.  După aceste alegeri interne din mai 2013, în luna iunie a acestui an, norocul avea să-i surâdă din nou domnișoarei Benchescu care a ajuns la sinecura supremă din mâinile liberalilor – Autoritatea pentru Supraveghere Finaciară (ASF) – locul unde salariile sunt de ordinul zecilor de mii de lei. Pe lună. Revirimentul carierei sale nu avea să se oprească aici. În numai doi luni de zile, Benchescu avea să promoveze în cadrul ASF de la analist financiar la postul de Head of Unit la Directoratul Economic al ASF. Dar ambiția tinerei iubite a lui Mihai Voicu nu s-a oprit aici. PNL urmează să o treacă pe juna liberală pe poziția a patra de pe listă pentru europarlamentare. Evident, un loc eligibil pentru a-i asigura acesteia un mandat de cinci  ani în PE. Astfel, pe primele patru locuri la europarlamentare, PNL v-a arunca în luptă patru dame: Norica Nicolai, Adina Vălean (soția lui Crin Antonescu), Renate Weber și Claudia Benchescu.

Bani frumoși pentru fete tinere

Astfel, Claudiu Benchescu și-ar putea îndeplini un vis de a fi ea europarlamentar, după ce în urmă cu câțiva ani a fost asistentă la doi eurodeputați liberali – Renate Weber și Daniel Dăianu. Din declarația sa de avere pe 2013, înainte să ajungă la ASF, Benchescu câștiga cumulat circa 3.200 de la PNL și Ministerul Economiei, acolo unde îl consilia și pe ministrul Daniel Chițoiu. După ce va debarca la Bruxelles, liberala ar urma să câștige luna în jur de 20.000 de euro, bani din salariu, deconturi de transport, plăți la biroul de europarlamentar și alte beneficii financiare ce derivă din ocuparea acestei poziții. Bani suficienți pentru petreceri, evenimente de care se bucură și în pozele de Facebook sau de pe site-ul oficial al PNL, acolo unde apare fotografiată cu pahare în mână sau sticle de șampanie. În principiu, PNL are ca obiectiv un scor de 25% în alegeri, respectiv circa 1,5 milioane de voturi, situație în care liberalii și-ar putea revendica cu trei deputați europeni în plus față de numărul celor aflați pe mandat în prezent. Conform unei estimări interne a PNL, filialele județene din Iași, Prahova, Constanța și Timiș își propun să obțină cu această ocazie cel mai mare număr de voturi dintre organizațiile partidului. De altfel, subiectul pregătirilor pentru europarlamentare urmează să fie discutat cu ocazia Delegației Permanente a PNL de la începutul lunii februarie, când liberalii își vor definitiva obiectivele și strategia de campanie în baza unei situații pe care va trebui să o prezinte coordonatul desemnat al campaniei pentru europar­lamentare, Marian Petrache.

Cătălina, cea din rude mari împărătești de Teleorman

Dar nu numai Claudiu Benchescu urmează să plece la Bruxelles, ci și Cătălin Ștefănescu. Surse din USL au declarat pentru „Curentul” că vicepremierul Liviu Dragnea insistă ca tânăra sa fostă secretară să zboare la Bruxelles, pe un loc eligibil pentru a ocupa în următorii cinci ani un fotoliu de europarlamentar. Conform unor discuții recente, Cătălina Ștefănescu ar urmă să fie situată undeva pe poziția a zecea de pe listele PSD, fapt ce i-ar aduce aproape sigur un mandat, în condițiile în care PSD se așteaptă să trimită în PE cel puțin 11-12 europarlamentari. Cătălina Ștefanescu, fosta secretara a liderului USL Liviu Dragnea, este în prezent cel mai tânăr parlamentar al României. Are 24 de ani și este noul deputat într-un colegiu aferent municipiului Turnu Măgurele, după ce a obținut un scor mai mare decât cel al șefului său. PSD mizează la alegerile europene din mai pe 2-3 locuri eligibile în plus față de cele 11 pe care le are în prezent. Se pare că una dintre condițiile lui Dragnea, ca șef de campanie al PSD la europarlamentare, a fost ca micuța Cătălina să ajungă și mai sus de Parlamentul României. Șeful campaniei electorale a PSD pentru PE, Liviu Dragnea, a început deja seria de întrevederi cu reprezentanții organizațiilor județene ale PSD în perspectiva europarlamentarelor. Dragnea a convocat patru întâlniri, astfel: vineri și marți la București, miercuri la Craiova și joi, pe 23 ianuarie, la Iași sau la Focșani. Alături de domnișoara Ștefănescu, pe lista PSD se va afla și Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta, sau Corina Crețu, feblețea lui Ion Iliescu și partenera de e-mailuri intime a lui Collin Powel, fost secretar de stat al SUA. Organizațiile din teritoriu ale USL nu sunt tocmai încântate să susțină campanii pentru doamnele din viețile șefilor lor și fac presiuni pentru ca aceștia să trimită fonduri de la centru înspre teritoriu. Cu alte cuvinte, nu vor să miște niciun deget pe burta goala pentru fițele consoartelor lui Crin ,Ponta și ale aghiotanților lor.

Vezi declarația de avere benchescu

benchescu

Sursa: curentul.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page