Politica, Politica naţională — februarie 25, 2014 at 15:43

Negocieri pentru noul Cabinet: UDMR ar obţine un post de vicepremier şi două ministere

by

Negocierile pentru susţinerea în Parlament a noului Guvern USD de către UDMR sunt în desfăşurare, Uniunea urmând să primească un post de vicepremier şi două portofolii, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discuţiilor.

noul cabinet

Astfel, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, ar urma să ocupe funcţia de viceprim-ministru şi, concomitent, portofoliul de ministru al Culturii, pe care l-a mai deţinut.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea portofoliu, negocierile privesc faptul ca UDMR să preia fie Ministerul Sănătăţii, caz în care ministru ar urma să fie Cseke Attila, care a mai deţinut acest fotoliu, fie Ministerul Mediului, caz în care ministru ar urma să fie Attila Korodi, care a mai deţinut şi el acest fotoliu.

În cel de-al doilea caz, actualul ministrul PSD al Mediului, Rovana Plumb, ar urma să preia Ministerul Muncii, deţinut în prezent de ministrul liberal Mariana Câmpeanu.

În discuţiile cu UDMR, PSD a propus Uniunii să preia portofoliul Comunicaţiilor, dar UDMR a refuzat, au arătat aceleaşi surse.

Pe de altă parte, portofoliul Comunicaţiilor, ce urmează a fi vacantat prin plecarea ministrului Dan Nica la Parlamentul European, ar putea fi preluat de social-democratul Sebastian Ghiţă.

În viitorul Cabinet, PC ar urma să deţină un post de vicepremier, ce va fi ocupat de preşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, care va deţine şi portofoliul Agriculturii.

PC ar urma să mai preia postul de ministru delegat pentru Ape, deţinut acum de ministrul liberal Lucia Varga, au mai arătat sursele citate.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page