Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 21, 2014 at 17:41

Neatenţia şi improvizaţia au cauzat vatămare şi pagube semnificative

by

LOGO-ISUincendiuPompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au acţionat pe raza localităţii Ulmeni, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta cu violenţă şi fum dens la nivelul bucătăriei unei locuinţe 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit  electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător

Pompierii militari au stins incendiul după aproximativ 50 de minute, valoarea bunurilor salvate fiind estimată în acest caz la suma de 30.000 de lei  

În data de 20.05.2014, ora 13.20, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Ulmeni, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul bucătăriei unei  locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Viorel L.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu mult fum la nivelul întregii bucătării, pe o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza scurtcircuit  electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător, care alimenta o priză dublă.

Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-a deplasat la această intervenţie cu autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 50 de minute.

În urma incendiului au ars: acoperişul bucătăriei, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, tavanul confecţionat din scândură, în proporţie de 95%, şi mobilier, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 2.000 de lei, pompierii militari reuşind să elimine în timp util posibilitatea extinderii arderii la celelalte camere ale locuinţei şi să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Intervenţie la incendiu în localitatea Dragoş Vodă

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a acţionat pe raza localităţii Dragoş Vodă, pe strada Căminului, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta mocnit şi cu fum dens la nivelul unui dormitor al unei locuinţe 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului,se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarei, în vârstă de 58 de ani, care a lăsat o lumânare aprinsă nesupravegheată în apropierea materialelor combustibile  

Incendiul a fost lichidat de către pompieri în 45 de minute, fiind salvate bunuri materiale în valoare de circa 50.000 de lei

În data de 21.05.2014, ora 00.01, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Dragoş Vodă, pe strada Căminului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui dormitor dintr-o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând Floarei I.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta mocnit şi mult fum la nivelul dormitorului, proprietara suferind arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor superioare şi omoplatului în încercarea de a stinge incendiul.

Femeia a fost preluată de ambulanţa SMURD Dragalina, i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportată de urgenţă la spital, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarei, în vârstă de 58 de ani, care a lăsat o lumânare aprinsă nesupravegheată în apropierea materialelor combustibile.  .

Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 45 de  minute.

În urma incendiului au ars: o cuvertură din lână, 5 kg de materiale textile, elemente  de mobilier şi aproximativ 4 metri pătraţi din suprafaţa tavanului de lemn al dormitorului, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 3.000 de lei.

Pompierii profesionişti au intervenit prompt şi au salvat respectiva locuinţa şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page