Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — iunie 6, 2013 at 20:10

NE MÂNDRIM CĂ AVEM CU CINE

by

Motto: „Dacă îţi place ceea ce faci, niciodată nu va fi o muncă!“ –   Confucius  

NE MÂNDRIM CĂ AVEM CU CINE

canotaj1Sunt vorbele domnului profesor- antrenor Dan Bănăţeanu, atunci când    l-am întrebat despre sportivii pe care-i îndrumă.
Profesor – pentru că predă la Liceul Auto, acolo de unde a şi plecat spre facultate…
Antrenor – pentru că antrenează sportivii la CSM Călăraşi…

“Mi-ar plăcea să nu-i mai „certăm”…   Mi-ar plăcea să nu mai spunem „cum ? Doar atât a putut ?”. Mi-ar plăcea să-i lăudăm… Mi-ar plăcea să scriem despre ei doar de bine… Mi-ar plăcea să-i oprim pe stradă şi să le spunem un simplu „Mulţumesc !”… De ce ? Pentru că ne reprezintă, pentru că unii dintre ei au reuşit  să pună steagul României pe primele locuri la concursurile sportive, pentru că muncesc enorm, pentru că ne fac să fim mândri de ei, pentru că sunt printre puţinii care reuşesc să facă din România o ţară cunoscută chiar şi în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii.

La sportivii noştri mă refer. La cei care ne-au reprezentat la diferite campionate… La cei care, ne fac să dăm cu pumnul în masă, la cei care ne fac să plângem de tristeţe sau bucurie, la medaliaţii noştri, aşa puţini cum sunt.

Sunt ai noştri, îi iubim şi vreau să fim mândri de ei !”

În  discuţia noastră, am “cunoscut-o” şi pe marea noastră campioană Vasile Georgiana.

Eleva din a XI D – la clasa vocaţională cu profil sportiv din cadrul Liceului Auto, componentă a Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, este “omul momentului”…

A fost selectată în lotul naţional şi a reprezentat România, cu componenţi ai diverselor cluburi din ţară la diferite concursuri, campionate, la una dintre cele mai dificile probe, care de-a lungul istoriei nu prea a fost câştigată de romani.

În anul 2012, Georgiana, în primul ei an de juniorat, a fost campioană balcanică la canotaj în proba de 4 vâsle junioare 1, campionat ce s-a desfăşurat la Plovdiv, în Bulgaria.

Anul acesta,  a obţinut medalia de aur în proba de 4 vâsle   la Campionatele Europene de canotaj – juniori, desfăşurate în perioada 25-26 mai la Minsk (Belarus), pe distanţa de 2000 de metri.

Cu ocazia acestui campionat, ne-a dat încă odată un motiv de mândrie, demonstrând pentru a nu ştiu câta oară că se poate face performanţă, că se poate promova o ţară cu doar câteva persoane care luptă zilnic să atingă nivelul maxim de performanţă sportivă.

Rezultatele nu au fost o întâmplare, ci este o munca asiduă, de un an de zile, fiind astfel ca performanţă a 3-a din ţară ca valoare individuală.

canotaj

“Ca să ai copii în primii 3 ai ţării…este o mare realizare”.

Domnul profesor pare că se simte în largul său atunci când vorbeşte despre elevi, se vede mândria şi pasiunea cu care face această meserie.

Totuşi, sunt şi unele regrete… Regrete că sportivii “aducători” de performanţă nu sunt recompensaţi şi material…. că le-ar trebui suplimente nutritive… o alimentaţie specifică… şi, cu siguranţă că în aceste condiţii tot timpul vei simţi că rezultatele vin mai repede.

“Toţi sportivii nostri sunt pasionaţi de sportul pe care îl practică şi îşi doresc să performeze în domeniul ales, insa si scoala este prioritară pentru noi şi îi îndrum de fiecare data, pe fiecare in parte, spre ea.”

Se lucrează “în doi”… împreuna cu colegul domniei sale, Eugen Suciu,  stau foarte mult de vorbă cu sportivii, “suntem ca nişte părinţi, ca niste prieteni pentru ei.”

Deşi nu mai este aceeaşi motivaţie ca în tre­cut, mai există în zilele noastre co­pii care aleg calea sportului.

Cu greu ne-am întrerupt discuţia, deoarece am stat cu un OM care vrea sa povestească lucruri adevărate… fapte şi întâmplări pe care le trăieşte zilnic lângă CAMPIONI.

Datorită sprijinului şi suportului domnului director CSM Călăraşi, Chirilă Dumitru, CAMPIONI sau viitori campioni,  se antrenează în sala de sport a CSM Călăraşi, beneficiază  de  saună şi condiţii foarte bune pentru a se atinge PERFORMANŢA.

Pentru că avem “Pietre preţioase” care însă mai trebuie şlefuite”, NOI, cei care ne mândrim că avem asemenea sportivi, să ne gândim că, dacă “ne dăm mâna” putem să contribuim la obţinerea PERFORMANŢEI.

…Cine are ochi de văzut…şi urechi de auzit…..

Echipa ARGUMENT ad­mi­ră implicarea sportivilor care reuşesc să performeze într-un sport atât de greu, cu zeci de ore de antrenament şi ambiţie pen­tru a putea finaliza pe podium com­pe­tiţiile. Le dorim multă baftă în conti­nu­a­re, iar antrenorilor multă răbdare, pen­tru o coordonare la fel de eficientă.

A consemnat pentru A R G U M E N T
MARIANA IONESCU

canotaj1

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page