Editoriale — mai 2, 2019 at 21:34

Ne așteaptă o nouă lume.Să fim deschiși către ea…

by

 

 

 

 

Cea de a patra Revoluție Industrială – astfel sunt descrise timpurile pe care le trăim acum. Dacă primele trei ne-au adus: autovehiculele cu aburi-mașina lui Watt-1769 și șinele de tren , electricitatea și liniile de producție (1870), calculatoarele (1970) și după aceea Internet-ul (1990), cea de a patra combină diferite tehnologii ceea ce face ca incredibilul să devină adevărat (nanotehnologie, imprimante 3D, rețelele de telefonie mobilă și chiar cercetarea creierului).

Această revoluție este, de asemenea, fundația sistemelor conectate, astăzi, trăind într-o lume a senzorilor și a dispozitivelor conectate iar cu telefoane inteligente de azi, care ar fi fost un vis pentru primii astronauți NASA, comunicarea este la nivel global și instantanee.

***

Municipiul Călărași este subdezvoltat….d.p.d.v. economic, comercial, social-cultural, sportiv,urbanistic,architectural, etc.

Ca să depășim stare a de subdezvoltare e nevoie de dialog, de circulația ideilor.Să ne  resetăm mentalitatea și să extindem interesul nostru pentru tendințele  globale.

Digitalizarea și inovarea sunt un trend global. Conexiunile,conectivitatea, rețelele asigură eficiența și progresul.

Acum oamenii trăiesc conectați la nivel înalt, trăiesc transnațional. Tehnologia și comunicațiile au schimbat totul. Ai nevoie de prieteni globali și smart pentru a supraviețui.

Ce ne trebuie?

*o administrație vizionară, deschisă și pregătită să rezolve în paralel problemele acute de azi și să înceapă, în același timp, construcția structurii “smart” a viitorului.

*soluții inteligente pentru cetățeni, pentru companii, pentru stekholderi

Să discutăm aplicat, despre cum un oraș poate deveni mai inteligent, cum un oraș poate pune această forță tehnologică în slujba dezvoltării economiei, servirii cetățenilor, satisfacției ridicate a turiștilor și în general a unei vieți mai bune, pentru că sunt soluții care nu costă mult și aduc beneficii foarte mari. Dezbaterea publică este necesară pentru a aduce tehnologii de vârf care să lucreze pentru cetățeni și să evite alegerile greșite din necunoaștere sau lipsă de informație relevant.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page