Editoriale, People-Passion-Performance — august 12, 2014 at 21:42

Natalia Gribineț: Faptele vorbesc!

by

Natalia Gribineț, este o tânără frumoasă basarabeancă, entuziasmată și dedicată ideilor de patriotism, Unire și adevăr istoric. Este din Chișinău și a venit în România la Universitatea de Vară Izvorul Mureșului împreună cu alți voluntari basarabeni care sunt parte ai MC Tinerii Moldovei.

Natalia GribinețNatalia este licențiată în Științele Jurnalismului la FȘJC, USM din Chișinău. Voluntar și membru al MC Tinerii Moldovei, responsabilă pe comunicarea publică, are o colaborare frumoasă cu postul de radio Vocea Basarabiei în cadrul emisiunei Rostul zilei cu Mariei Bulat-Saharneanu.

Nelu Bălașa

Tinerii Moldovei reprezintă o mișcare pentru care faptele vorbesc. O generație de tineri liberi, care gândesc deschis și își asumă responsabilitatea de a spune lucrurilor pe nume. Ne-am constituit ca o forță de luptă puternică pentru că ne-am săturat de false valori, de frică și lașitate; suntem sătui de comoditatea aparentă care ne face să ignorăm glasul sângelui român și să ne complacem în mocirla rusească preponderentă și astăzi în Basarabia. Nouă, românilor de peste Prut, ni se refuză dreptul de a avea memorie istorică, de a ne mândri cu înaintașii noștri și de a ne plânge morții. Orice manifestare de demnitate națională, fie ea cât de timidă și inocentă, este văzută în ochii rușilor de acolo drept rusofobie sau o crimă împotriva Rusiei. Am ținut piept și o vom face în continuare,  pentru că a fi patriot este o datorie pentru noi iar Unirea cu patria mamă e visul de aur pe care-l vom înfăptui în viitorul apropiat în mod inevitabil.

10560302_1465584913698549_8386186882266271026_oActivitatea noastră am început-o în perioada lunii martie, când urma să se desfășoare recensământul. De datoria noastră a fost să organizăm campanii de informare prin localitățile din toate colțurile republicii. În mare parte, campaniile de informare s-au bazat pe faptul de a explica oamenilor cât de important este de a nu-și nega adevărata naționalitate și limba pe care o vorbesc, cea română și nu una moldovenească sau de stat. La fel, în perioada recensământului am fost cei care am avut grijă ca toate nelegiuirile și încălcările să fie sancționate și îndreptate. Aceste activități ne-au adus încrederea populației, dar și convingerea prin propriul exemplu că prin unitate poți lupta și câștiga.

Un al proiect de amploare pe care l-am organizat pe parcursul întregii luni iulie este Caravana „Trai mai bun”. Pe parcursul celor șase tururi desfășurate, am cutreierat aproape 300 de sate de la Sud la Nord și de la Vest la Est. Scopul fundamental al caravanei a fost de a vesti oamenilor că soluția cea mai viabilă pe care ne-o oferă atât conjunctura politică, cât și istoria scrisă de strămoși  pentru un trai mai bun este Unirea cu România. Un trai mai bun îl vom avea dacă trăim într-o țară reîntregită, unită, unde limba română e la ea acasă. Pentru acest lucru este nevoie ca o societate să gândească liber și să lupte pentru drepturile de a fi român. Ne vom salva doar dacă reîntregim neamul românesc. Acesta a fost mesajul cu care am înaintat și ni s-a răspuns simplu: Românii basarabeni se vor acasă, vor Unirea cu patria mamă, dar… românii de peste Prut doresc acest lucru!? Tinerii Moldovei le-a răspuns prin propria convingere că Da, românii din România Mare vor Basarabia acasă”…acum nu rămâne decât să înfăptuim lucruri pragmatice, să acționăm și să nu mai pasăm această responsabilitate unii altora.

1781195_1465590873697953_8946921253644076190_oUrmătoarele proiecte pe care Tinerii Moldovei și le-au propus spre realizare sunt „Lunile Tricolorului” și „Veșnicia satului on-line”. De 1 septembrie ne propunem să ajungem prin școlile din Basarabia pentru a împărți cele 1 000 000 de panglici tricolore, iar pe 14 septembrie organizăm la Chișinău Marșul Tricolorului. Cele trei culori reprezintă pentru activitățile noastre demnitate națională, respect și slăvire pentru ea.

La început de drum ne-am dorit ca Unirea să devină o prezență publică ca subiect. Acest lucru ne-a reușit. Acum a venit momentul să mai lăsăm din naivitatea mioritică care ne perindă de ani buni și să înfăptuim Unirea. Tinerii Moldovei vor lupta până la sfârșit pentru acest vis de aur!

Natalia Gribineț

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page