Comunicate de presă — aprilie 2, 2019 at 19:20

Muzeul Dunării de Jos vă invită la ateliere: Școala Altfel – Să știi mai multe, Să fii mai bun!

by

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invite, în perioada 15-19 aprilie 2019, să participați la atelierele dedicate programului

Școala Altfel: Să știi mai multe, Să fii mai bun!

Noi, ne propunem ca în această perioadă să desfășurăm o serie de activități interactive dedicate copiilor preșcolari și școlari, care au ca scop stimularea creativității și dezvoltarea imaginației acestora.

La sediul muzeului din str. Progresului nr. 4, vor putea fi vizitate următoarele expoziții:

  • Salonul de primăvară
  • 1914-1918 Drumul spre Unire

Taxa de vizitare: 1 leu/persoană.

Se pot face înscrieri la tel. 0242 313161; persoana de contact: Mihaela Crăciun.

La Secția Arheologie din str. 1 Decembrie 1918 (demisolul Consiliului Județean Călărași) este deschisă spre vizitare expoziția de bază Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos.

În perioada 15-19 aprilie, între orele 8.00–12.00 se va desfășura Atelierul Să confecționăm, să ne jucăm! în cadrul căruia participanții vor realiza suporturi pentru ouă din carton, împreună cu muzeografii secției.

Taxa de atelier: 2 lei/persoană.

Taxa de vizitare: 1 leu/persoană.

Se pot face înscrieri atât pentru participarea la atelier, cât și pentru vizitare la tel. 0722 270 848; persoana de contact: Anișoara Topârceanu.

La Secția Etnografie și Artă Populară poate fi vizitată expoziția de bază Meşteşuguri tradiţionale la apus.

În perioada 15-19 aprilie, între orele 8.15-17.00 se va desfășura Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă.

Scopul acestui atelier de lucru este acela de a-i familiariza pe cei mici cu instrumentul de lucru și anume chișița, cu tehnicile de lucru și de a-i face să înțeleagă semnificația simbolurilor care apar pe coaja oului.

Aneci Aurica – meșter popular din localitatea Paltinu, județul Suceava împreună cu nora sa Aneci Marinela – meșter popular de asemenea, vor învăța participanții tehnica încondeierii și vor pune la dispoziția călărășenilor ouă încondeiate cu motive tradiționale românești de genul: ștergarul  bucovinean, coarnele berbecului, calea rătăcită, grebla, soarele, trifoiul, motive florale, motive religioase, etc.

Taxa de atelier: 2 lei/persoană.

Taxa de vizitare: 1 leu/persoană

Se pot face înscrieri atât pentru participarea la atelier, cât și pentru vizitare la tel. 0242311690; persoana de contact: Virginia Oană.

Înscrierile se pot face între orele 9.00–15.00.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page