Evenimente — iunie 28, 2018 at 18:55

Muzeul Dunării de Jos organizează vernisajul expozitiei de artă plastică “FLUVIUL NEMURITOR”

by

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la vernisajul expozitiei de artă plastică

“FLUVIUL NEMURITOR”

Evenimentul, dedicat Zilei Internaţionale a Dunării, va avea loc vineri, 29 iunie 2018, ora 11.00, la sediul din str. Progresului, 4.

În fiecare an, Muzeul Dunării de Jos promovează acest eveniment printr-o expoziție de artă, care reunește plasticieni locali, preocupați de frumusețea acestui fluviu, de legendele și istoria lui.

Lucrările prezente pe simeze reprezintă pictură în ulei, în culori acrilice, acuarele și grafică, impresionând prin cadrele inedite observate și transpuse pe suprafața bidimensională, de expozanții care și-au adaptat la temă viziunea plastică.

Simbol emblematic al civilizațiilor care s-au dezvoltat de-a lungul cursului său, acest fluviu nemuritor a devenit și subiectul esențial al lucrărilor multor artiști călărășeni, tratând ideea în sine la modul conceptual sau evocând elemente din realitatea recognoscibilă, cu efecte tehnice și estetice deosebit de plastice. Așternând multă culoare, conferindu-i luminozitate, înzestrând-o cu atribute magice, cu misterele ei diurne și nocturne, artiștii au revenit cu o viziune romantică asupra elementelor specifice ale acesteia.

Bărcile, așezările umane, pescarii, liniștea, vegetația exotică și tainele ei de pătruns, au stimulat imaginația creatoare. Astfel, Dunărea-fluviul nemuritor revine și anul acesta în atenția creatorilor de frumos, dar și a publicului, iubitor de artă.

Ana Amelia Dincă

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page