Mâncare şi Băutură — decembrie 28, 2014 at 14:12

Mușchiuleț de porc cu sos de prune

by

Nu stiu ce sa zic ca este mai bun la aceasta reteta, carnea sau prunele… va las pe voi sa decideti. Asadar, va prezint o friptura frageda cu aroma de rozmarin.

muschiulet de porcIngrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 2 mere, decojite, fara semințe, feliate
  • 1 ceapa, feliata
  • 1/2 kg cartofi, cuburi
  • 1 1/4 cana prune uscate, fără sâmburi
  • 1 cana vin
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 lingurite rozmarin
  • 1 cană supa de pui

Într-un castron mic, combinati prune uscate și vin. Lasati deoparte 1 ora. Incalziti cuptorul la 200C. Amestecati intr-un bol mere, ceapa, cartofii, 3 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, rozmarin și 1/2 linguriță piper.

Puneti muschiuletul de porc intr-o tigaie. Se condimentează cu ulei de măsline, sare, piper și rozmarin. Se transferă amestecul de mere in tigaie. Dati la cuptor timp de aproximativ 18-20 minute, amestecand legumele ocazional. Între timp, adaugati amestecul de prune intr-o cratita mica, incorporati supa de pui. Aduceti la fierbere. Dati focul la mic si fierbeti pana sosul se ingroasa si scade la jumatate. Opriti focul.

Scoateti friptura de la cuptor și transferați-o pe un platou mare, acoperiți cu folie de aluminiu pentru a se odihni 5 minute. Feliați muschiulețul și serviți cu legumele din tigaie si sosul de prune.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page