Mâncare şi Băutură — februarie 4, 2014 at 20:00

Muşchi de vită în sos de vişine

by

Muşchi de vită în sos de vişine

Ingrediente:

  • 600 g muşchi de vită
  • cimbru uscat
  • piper alb
  • sare
  • ulei de măsline

Pentru sos:

  • 1 kg vişine congelate
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță cu zahăr
  • 25 g unt
  • 1 l apă
  • 75 ml smântână pentru gătit

Mod de preparare:

Condimentaţi mușchiul de vită cu sare și piper alb proaspăt măcinat și prăjiţi-l puţin în ulei încins, pe ambele părţi, până își schimbă culoarea. Transferaţi carnea într-un vas termorezistent, ungeţi-o cu puţin ulei de măsline și presăraţi cimbru. Daţi la cuptor aproximativ o jumătate de oră, întoarceţi carnea pe partea cealaltă și lăsaţi încă 60 de minute.

Între timp, puneţi vișinele (decongelate) la fiert în apă cu zahăr, la foc mic, 20 de minute (fructele nu trebuie să se sfărâme). Când sunt gata, adăugaţi făina frecată cu două linguri de apă rece și smântâna și daţi totul în două, trei clocote. Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi untul și lăsaţi să se răcorească.

Când este gata, tăiaţi friptura în felii și serviţi-o cu sos și garnitură de cartofi.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page