Ingrediente pentru 2 porții
• 450 g mușchi de vită
• 200 g funghi porcini (hribi)
• 20 g ghimbir
• 60 ml miere
•40 ml oţet balsamic
• 20 g zahăr brun
• 15 ml ulei de măsline
• sare, piper
• busuioc pentru decor
Se unge mușchiul de vită cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se frige pe grătar pe ambele părți.
Într-o tigaie se încinge ulei de măsline și se călește ghimbirul. Se călesc funghi porcini. Se toarnă zahărul brun și mierea. Se adaugă oţetul balsamic. Se lasă câteva minute pe foc, amestecând continuu.
Mușchiul de vită se taie felii și se așază pe farfurie. Deasupra se repartizează funghi porcini. Se decorează cu sos de oţet balsamic și cu busuioc.
Să aveţi poftă!