Mâncare şi Băutură — decembrie 29, 2013 at 02:02

Mușchi de vită cu ficat de rață și muselină de țelină

by

Jakob Hausmann, maestru internațional bucătar și patronul restaurantelor Mica Elveție propune o adevărată delicatesă!

muschi-de-vita-cu-ficat-de-rata

Ingrediente pentru 4 porții
Jus de Ricola – Nocino
• 200 ml fond brun de vițel • 200 ml Merlot • 100 ml suc de struguri
• 3 bomboane Ricola (cu aromă de ierburi) • 20 g unt
• puțin Nocino (lichior de nuci verzi)
În plus
• 4 felii mușchi de vită (a 200 g) • ulei de măsline
• 4 fire cimbru • 4 ficăței de rață (a 30 g)
• unt clarifiat • sare, piper
• balsamico • 150 g rădăcină de țelină
• 125 ml smântână dulce • 50 g unt rumenit
• nucșoară • 40 g frișcă bătută

1. Se prepară mai întâi jusul: vinul, fondul de vițel și sucul de struguri se reduc prin fierbere până la consistența dorită.

Se adaugă 2-3 bomboane Ricola și se dizolvă. Se montează cu unt și se parfumează cu puțin Nocino.

2. Se condimentează carnea de vită, se prăjește în ulei de măsline la gradul de pătrundere dorit. Bucățile de ficat de rață se sotează în unt.

Se con­dimentează cu sare și  piper, apoi se potrivesc de gust cu Balsamico.

3. Se prepară muselina: se curăță țelina de coajă, se taie cuburi, se opărește în apă sărată, se ră­cește în apă cu gheață, apoi se fierbe în smântână. Apoi se pasează printr-o sită fină, se potri­veș­te de gust cu sare, nucșoară și unt.  Se adaugă frișca.

4. Pe farfurii se aranjează mai întâi o peliculă de jus, apoi fasole verde fiartă, apoi carnea de vită și ficățeii, iar alături porții de muselină.

Sursa: www.micaelvetie.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page