Evenimente, Ultimile Știri — mai 18, 2014 at 21:35

Mulţimile liberale… miting de 5000 de persoane la Călăraşi Crin Antonescu în campanie la Călăraşi

by

IMG_9207

Motto:Non multam sed multum

Astăzi a avut loc la Călăraşi , mitingul electoral al PNL,cea mai puternică formaţiune politică a momentului. Organizatorii au anunţat prezenţa 10.000 de participanţi.Au fost prezenţi după aprecierea noastră  5000, în majoritate activişti şi cetăţeni din categoriile defavorizate,uşor manevrabile, ţinta predilectă a cohortelor electorale.(vedeţi în fotografii, feţe reprezentative de liberali.)  De remarcat faptul că au fost mai mult  o mie de minori, mulţi cu însemnele PNL.

Pe scenă Crin Antonescu, Adina Vălean, Răducu Filipescu, Daniel Drăgulin, primarii şi activiştii de frunte, liberali luxoşi şi fericiţi în flagrantă contradicţie cu poporul liberal”

De ce strange Fillipescu multimile?IMG_9245

Liberalism nu înseamnă mulţimi exaltate să aduleze liderii, care să le promită o viaţă mai bună, ci indivizi care să gândească liber, creator, responsabili şi conştienţi de destinul lor.IMG_9222

Pentru Gustave le Bon (1986), puterea mulţimilor nu poate să exercite decât un rol distructiv. Gustave le Bon(1986) atribuie mulţimii un rol inconştient şi distructiv.

Mulţimile, spune Gustave le Bon nu au decât puterea distrugerii. Dominarea lor reprezintă totdeauna o faza de dezordine.

În mulţime individul se pierde. El este absorbit de credinţele colective, de energiile celorlalţi. În mulţime, spune Gustave, omul se lasă pradă instinctelor primare. Este captivat de energiile colective şi devine o simplă masă uniformă, omogenă, uşor manipulabilă.

Caracteristicile mulţimii sunt date de pierderea personalităţii, dispariţia vetii cerebrale, decadearea inteligenţei şi transformarea completă a sentimentelor Pentru Le Bon, mulţimile sunt impulsive, credule, înclinate spre a exagera şi spre intoleranţă.

Mijloacele de sugestionare şi obedienţă a individului în mulţime, tehnicile de propagandă şi manipulare a multimilor, toate au fost folosite la mitingul PNL susţinut de un spectacol improvizat…

Uriaşe resurse materiale şi umane  demne de o cauză mai bună au fost folosite pentru a clama victoria

Un liberal rătăcit în mulţime…

Nelu Bălaşa

Citeşte şi : Orice pas în bunăstarea noastră a fost fapta cuiva care a îndrăznit să înfrunte „despotismul Obiceiului”

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page