Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — februarie 23, 2016 at 10:52

Motive pentru care femeile incearca sexul anal ( articol de EDUCATIE)

by

 images

Am auzit in urma cu mai mult timp un zvon legat de faptul ca femeile care fac sex anal au parte de orgasme mai intense decat atunci cand fac sex normal.

Din 1992 incoace, procentul femeilor cu varste intre 20-24 ani  care au recunoscut ca au facut sex anal a crescut la aproape 40%.

Procentul femeilor cu varste intre 20-39 ani care au recunoscut ca au incercat macar o data acest tip de sex a fost de aproximativ 20%. Si 94% din cele care au avut o astfel de experienta sexuala au recunoscut ca au avut si orgasm, ceea ce reprezinta statistic vorbind, o rata mult mai mare decat in cazul sexului vaginal.

Nu o spun eu, ci o spune acest studiu facut de The Journal of Sexual Medicine [1]

Cum se poate intampla una ca asta? Pentru motive evidente care tin de anatomie, estetice, etc, un om obisnuit s-ar gandi ca sexul anal ar fi mai putin atractiv si satisfacator decat sexul vaginal sau oral. Citind un studiu suplimentar celui mentionat mai sus tot din The Journal of Sexual Medicine [2] am dedus ca orgasmul vaginal este cel care conduce la cheful sporit pentru a incerca si sexul anal in incercarea de a avea si un astfel de orgasm. Alte femei confirma ca dupa ce partenerul le-a oferit placeri de tipul cunnilingus-ului, masturbare reciproca, etc, au fost mai dispuse sa le “faca pe plac” domnilor si sa accepte si acest tip de sex, care, spre surprinderea lor s-a dovedit a fi o sursa in plus de placere.

In tabelul 4, pag 284 (1) sunt intervievate mai multe femei  despre activitatile sexuale din ultimele 90 zile. Dintre femeile in varsta de 18-24 ani aflate intr-o relatie stabila cu varste cuprinse intre 18-24 ani, 20% au recunoscut ca au facut sex anal in ultimele 3 luni. Intre cele cu varste cuprinse intre 30-39 ani, 16% au recunoscut iar tot in aceeasi grupa de varsta, femeile care nu erau casatorite dar aflate in relatii stabile au practicat acest tip de sex intr-un procent de 30%.

Am cautat mai multe raspunsuri la intrebarea “de ce fac femeile sex anal?” si dupa ce am scotocit internetul, am gasit cateva raspunsuri:

  1. Orgasmul obisnuit, vaginal, duce la o relaxare si multumire sexuala a femeii astfel ca accepta mai usor ideea de a incerca si sexul anal. Ulterior, daca acesta decurge fara a-i crea vreun disconfort, poate aparea si al doilea tip de orgasm, cel anal. Dupa un orgasm vaginal sanatos femeile ajung in starea de relaxare si chef in care ii pot propune barbatului sa “ii faca ce vrea”. Atunci sunt pregatite. Se pare ca daca vreti premiul cel mare, trebuie sa munciti, domnilor!
  2. Gandul ca ii poate oferi partenerului placere le excita pe multe femei, iar cele cu putin curaj trec la fapte.  Sentimentul de putere data de sex si de stapana asupra placerii interzise le face pe destule femei sa incerce si calea cealalta de a obtine placerea. Pana la urma s-ar putea sa fie cel putin la fel de placut si pentru ea!
  3. Cu cat partenerul petrece mai mult timp “jos” facand cunnilingus si annilingus, cu atat sunt mai mari sansele ca femeia sa se excite si sa accepte ideea de a incerca sexul anal. Filmele pentru adulti in general prezinta scene destul de dure pe care o femeie la prima vedere nu le-ar accepta dar cand excitatia este prezenta creste si disponibilitatea pentru a incerca ceva nou.
  4. Femeile cu spirit mai aventuros, dornice sa exploreze, chiar si din curiozitate incearca macar o data acest tip de sex. Evident, cu un barbat pe care il vor si care reuseste sa le excite suficient de tare incat sa le convinga ca merita “o sansa”.
  5. Femeile care ajung usor la orgasm vaginal sunt iarasi mai “susceptibile” sa incerce si varianta anala. Relaxarea si dorinta de a vedea daca pot obtine si altfel de orgasme le infrange inhibitiile. Surprizele pot fi de multe ori, mari!
  6. Ideea de a face sex anal, ceva vazut drept subiect tabu, chiar blamat si care ar inhiba majoritatea femeilor este ceea ce le excita pe cele care imping jocul mai departe. Dorinta de a-si excita si innebuni partenerul este ceea ce le da acel imbold de a obtine placerea pe calea sexului anal.
  7. Sentimentul de afectiune si iubire fata de partener le determina pe femei sa incerce sexul anal. Avand un barbat in care au incredere si cu care comunicarea este buna, atat in plan relational cat si sexual, devine mai usor sa incerce.

Referinte:

  1. Sexual Behaviors, Relationships, and Perceived Health Status Among Adult Women in the United States: Results from a National Probability SampleDebby Herbenick PhD, MPH1, Michael Reece PhD, MPH1,*, Vanessa Schick PhD1, Stephanie A. Sanders PhD1,2,3, Brian Dodge PhD1 andJ. Dennis Fortenberry MD, MS1,4 Article first published online: 4 OCT 2010 DOI: 10.1111/j.1743-6109.2010.02010.x
  2. Special Issue: Findings from the National Survey of Sexual Health and Behavior (NSSHB), Center for Sexual Health Promotion, Indiana University, October 2010, Volume 7, Issue Supplement s5, Pages 243–373)

Autor: Dr. Gutue Cristian Stefan
Medic Specialist Urolog

andreilaslau.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page