Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — februarie 7, 2014 at 21:18

Motive pentru care ar trebui să dormi dezbrăcată

by

Un studiu recent facut in SUA, in Romania nu avem cifre exacte asa ca le vom utiliza pe cele ale cercetatorilor americani, arata ca numai 10% din populatie doarme dezbracata. Faptul ca mergi imbracata la culcare nu doar ca omoara ideea de corp sexy, insa expertii sustin ca daca dormitul in costumul Evei are multe beneficii.

naked-

Iata motivele enumerate de specialisti pentru care ar trebui sa renunti la pijamale pentru totdeauna.

 Iti aerisesti zona intima

Potrivit medicului Jennifer Landa, dormitul in pielea goala poate fi sanatos pentru vagin. In vreme ce este normal sa ai bacterii acolo jos, mediul cald poate uneori genera o dezvoltare a bacteriilor. Iar una dintre modalitatile de a preveni infectiile este sa-ti aerisesti zona intima.

Vei dormi mai bine

Poate ca iti place ca noaptea sa-ti incalzesti camera, insa este foarte important sa dormi intr-un mediu racoros, sustine medicul Lisa Shives. „Temperatura corpului scade progresiv in timpul somnului ceea ce este absolut normal. Insa pijamalele groase si paturile pot interfera in proces. Iar daca dormi dezbracata ajuti corpul sa ramana rece”, dezvaluie Shives.

Vei arata mai sexy si fierbinte

Naturopatul Natasha Turner spune ca o caldura excesiva in timpul noptii impiedica organismul sa elibereze melatonina si hormonul de crestere, principalii hormoni anti-imbatranire: „Pe masura ce temperatura corpului scade hormonul de crestere este eliberat si lucreaza la regenerarea corpului”. Iar asta face ca pielea si parul sa arate excelent.

Vei pierde din grasimea de pe talie

De asemenea, dormitul fara haine te ajuta sa ai un somn mult mai linistit ceea ce permite scaderea nivelului de cortizol in timp ce te odihnesti si astfel, nivelul energetic si al foamei raman stabili. Cand somnul iti este intrerupt, cortizolul ajunge la cote inalte, trezindu-ti apetitul pentru mancare. In astfel de conditii nu este de mirare ca vei manca mai mult decat ai nevoie.

Iti va creste increderea in sine

Dormitul in costumul Evei te va face sa te simti minunat. „Astfel senzatiile crearsafurilor si a aerului rece pe piele vor fi intensificate ceea ce va fi foarte sexy”, sustine Landa. Iar daca te simti sexy atunci va creste si increderea in fortele proprii.

Sexul va fi mai grozav

Landa spune ca dormitul in pielea goala este benefic pentru relatia ta pentru ca atingerea corpurilor goale creste nivelul oxitocinei, hormonul iubirii: „Dormitul in pielea goala incurajeaza sexul, iar relatiile sexy sunt relatii mai fericite. Te vei simti mult mai relaxata si doritoare de a face sex, ceea ce creste sansele de a ajunge la orgasm”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page