Evenimente — decembrie 10, 2015 at 00:03

“more than naked”: Un spectacol cu 20 de dansatori complet goi, interzis minorilor, la TNB, pe 11 decembrie

by

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) în colaborare cu Forumul Cultural Austriac Bucureşti şi Bundeskanzleramt Österreich (Cancelaria Federală a Austriei) prezintă în premieră în România spectacolul “more than naked”, în care mai mulţi dansatori profesionişti performează pe scenă complet goi.

dansatori goiSpectacolul coregrafei austriace Doris Uhlich, cu o distribuţie internaţională, va avea loc vineri, 11 decembrie, cu începere de la ora 20:30 la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). Accesul în sală se face începând cu ora 19:00 pentru #PremiileCNDB2015 sau începând cu ora 20:00 doar pentru spectacol, iar biletele se pot achiziţiona online prin Bilet.ro, tnb.ro sau la casa de bilete a TNB.

“more than naked” conţine nuditate şi este interzis spectatorilor minori. 

Doris Uhlich

Doris Uhlich

Cu toate acestea, spectacolul nu este despre sexualitate, ci despre corp ca suport al memoriei, ca mijloc de comunicare şi de expresie artistică. Premiera mondială a avut loc în august 2013, în cadrul ImPulsTanz, festivalul internaţional de dans de la Viena.

De atunci, spectacolul s-a jucat pe scene din Germania, Franţa, Suedia sau Polonia, pentru a enumera doar câteva dintre destinaţiile sale culturale. Spectacolul îşi are originea intr-un workshop cu acelaşi titlu organizat de Doris Uhlich  în 2012 la ImPulsTanz.

„În spectacol nu ne prezentăm trupurile nude, trăim trupurile noastre nude.” spune Doris Uhlich şi adaugă: „Un corp este un creier. Poţi activa creierul când mişti carnea.”

Pe scenă publicul va vedea performance-ul celor 20 de dansatori în stare de nuditate totală, desfăşurându-se sub motto-ul „Let´s party our body!”. Corpurile lor freamătă şi plescăie în timp ce DJ-ul, Doris Uhlich, mixează  hit-uri disco sau muzică barocă. În distribuţia reprezentaţiei de la Bucureşti îi veţi vedea pe Eyal Bromberg, Zinzi Buchanan, Neil Callaghan, Mihaela Alexandra Dancs, Andreea Maria David, Lucia Di Pietro, Ewa Dziarnowska, Stefanie Eisl-Wechselberger, Aleksandar Georgiev, Lotta Maaria Halinen, Katharina Hölzl, Ofelia Jarl Otega, Costas Kekis, Petros Konnaris, Lilach Livne, Milan Loviska, Aloun Marchal, Raul Marquez-Gaitan, Andrius Mulokas, Katarzyna Szugajew şi Doris Uhlich.

dansatori goi1Sursa: http://m.adevarul.ro/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page