Lifestyle, Sănătate — mai 17, 2017 at 00:47

Monitorizarea diabetului. Samsung propune o soluție la îndemâna oricui

by

Samsung a lansat un smartphone revoluționar, care poate fi folosit și pentru monitorizarea diabetului. Noul gadget îi permite utilizatorului să-și verifice rapid și precis nivelul glicemiei.

În urmă cu două luni, Samsung a lansat un smartphone care funcționează cu sistemul de operare Tizen 3.0. Modelul Z4 este primul telefon care vine și cu o funcție inedită: Tizen Check, o aplicație simplă și eficientă pentru monitorizarea diabetului.

Acest smartphone are o carcasă specială, care poate înlocui, atunci când este nevoie, capacul din spate. Într-o fantă din carcasa specială se introduce o mică bandă, de unică folosință, pe care utilizatorul va pune o picătură de sânge. Cu ajutorul camerei foto și a flash-ului LED de pe telefon, sistemul de operare Tizen va citi rapid nivelul glicemiei, scrie platforma Tizen Experts.

Rezultatul glicemiei este afișat imediat, prin intermediul aplicației Tizen Check. Dacă este nevoie, utilizatorul poate lua și legătura cu medicul său, pentru a cere sfaturi, prin sistemul de telemedicină.

monitorizarea diabetului grafic

MONITORIZAREA DIABETULUI LA ORICE ORĂ ȘI ÎN ORICE LOC

David Rhew, directorul departamentului Health and Fitness din cadrul Samsung, a declarat publicației Sam Mobile că diabetul este o boală care afectează tot mai multe persoane la nivel mondial, iar pacienții pot fi ajutați prin intermediul acestor tehnologii de ultimă oră.

Cu ajutorul unei aplicații de acest fel, un bolnav va beneficia de monitorizarea diabetului la orice oră și în orice loc. Trebuie doar să aibă la el telefonul mobil și accesoriile necesare pentru analiză. Verificarea durează doar câteva secunde.

Aplicația este utilă atât celor diagnosticați deja cu diabet, cât și persoanelor care au un diabet în stadiul incipient și care trebuie să fie foarte atenți la nivelul glicemiei. Din acest punct de vedere, aplicația Tizen Check poate fi considerată și un sistem de diagnosticare a diabetului, ajutând la observarea din timp a creșterii glicemiei.

Iată cum funcționează Tizen Check:

Samsung vrea să extindă folosirea sistemului de operare Tizen la cât mai multe dispozitive electronice, care să ofere astfel această soluție de monitorizare a diabetului. Tizen poate funcționa la fel de bine pe gadgeturi foarte simple, dar și foarte complexe. În plus, este optimizat ca să consume mai puțină energie din baterie, comparativ cu sistemul Android.

În prezent, sistemul de operare Tizen se regăsește pe televizoarele smartTV de la Samsung, pe smartwach și pe câteva telefoane mai ieftine.

ehealthromania.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page