Editoriale, Monumentele Neputinţei — noiembrie 5, 2013 at 18:13

Momumentele neputinței: “fosta” Casa căsătoriilor – Tupeu, aroganță și ignoranță

by

De nenumărate ori am scris despre fosta casă a căsătoriilor. Lăsată în paragină este unul dintre monumentele    neputinței autorităților călărășene ce tronează pe una dintre benzile de circulație pe strada București. Se pare că, Nu incomodează pe nimeni.

IMG_1020

După ce că, în Călărași municipalitatea nu reușește să construiască nimic… nu este măcar în stare să îngrijească. Deunăzi viceprimarul Virgil Dumbravă declara că vrea să lumineze bisericile. Municipalitatea nu are o politică în privința clădirilor monument în schimb face lumină prin tot orașul ca să lumineze neputința. Această clădire, “fosta” Casa Căsătoriilor  putea fi o clădire monument care putea fi luminată.

De foarte mulți ani această clădire  a devenit un obstacol periculos. După incapacitatea de a lua decizia în ceea ce privește această clădire municipalitatea, nepurința de  a găsi finanțare pentru acest monument nu este măcar în stare să ia măsurile necesare pentru conservare și să degajeze banda de circulație.

IMG_1022

Tupeu ,aroganță și ignoranță poate fi denumită atitudinea care caracterizează nepăsarea și neputința municipalității în această problemă. Deși am scris de nenumărate ori nu am primit  nici un răspuns de la primărie.

Ignor, aceasta este atitudinea primăriei față de opinia publică.

Acestă clădire face parte dintr-o serie de monumente ale neputinței din municipiul Călărași.

Trei caracteristici  am luat în seamă pentru a le  încadra la categoria “monumentele neputinței “:
1.clădirea este publică și reprezentativă
2.are nevoie urgentă de intervenție
3. este începută și/sau lăsată în paragină de mai mulți ani.

Nelu Bălașa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page