Mâncare şi Băutură — mai 9, 2014 at 18:04

Moduri ingenioase de a folosi portocala la gătit

by

Portocala este unul dintre fructele de la care putem folosi atat continutul, cat si coaja pentru a da aroma mancarurilor. Daca pana acum, obisnuiai sa asociezi coaja de lamaie doar cu prajituri si foloseai pulpa doar pentru a decora torturi ori pentru a prepara salate de fructe. Aici, iti oferim alte moduri ingenioase prin care sa o strecori in sosuri pentru fripturi sau tocanite, aperitive, bauturi si alte preparate savuroase.

salata portocaleAperitive

Transforma feliile de portocale in ingrediente pentru aperitivele pe care le prepari ocazional. Portocala se potriveste de minune la gust cu baconul ori somonul afumat, in tartine delicioase sau in minitarte cu branza de vaci sau alte creme de branza. Inlocuieste legumele din aperitivele tale cu portocale si vei oferi un gust exotic acestor delicii.

Salate

Salatele de legume cu pui sau peste pot fi transformate in adevarate preparate exotice prin adaugarea feliilor sau cojii rase de portocale.

Supe

Coaja rasa de portocale se poate folosi si pentru asezonarea supelor de legume sau chiar ciorbelor de peste, in combinatie cu patrunjelul proaspat.

Tocanite si fripturi

Tocanitele italienesti cu carne si legume ori fripturile de peste si pasare pot fi asezonate atat cu zeama, cat si cu coaja sau pulpa de portocale. Fructul poate inlocui cu succes lamaia in retetele pentru feluri.

Sosuri

Dressingurile pentru salate pot fi “innobilate” cu excentricul si aromatul gust al sucului de portocale, iar sosurile pentru friptura de peste, miel sau rata se pot bucura de parfumul delicat si exotic al cojii rase din acest fruct.

Marmelada sau dulceturi

Portocalele pot fi transformate in dulceata, gem sau marmelada, insa fructul poate fi utilizat pentru asezonarea preparatelor dulci si din alte tipuri de fructe. Orice tip de dulceata sau marmalada de piersici, capsuni, caise, prune sau din alte fructe poate primi un strop din aroma senzationala pe care 1/2 ceasca de suc de portocale o ofera sau din parfumul imbietor al cojii acestora.

Bauturi

Nu in ultimul rand, portocala este un fruct care se pretetaza la prepararea numeroaselor cocktailuri fructate, atat sub forma de suc, cat si de felii sau chiar coaja. Si ceaiurile fierbinti pot fi aromate cu un strop de suc de portocale sau cu putina coaja rasa din acest fruct.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page