De pe la noi, Politica — noiembrie 3, 2013 at 12:48

Modernizarea iluminatului public în Călăraşi… O curvă care se rujează dar nu se spală la cur… Virgil Dumbravă răspunsuri neconcludente…

by

Photo03864 milioane de euro, o întreagă campanie propagandistică pentru proiectul de “modernizare” a iluminatului public şi o întreagă serie  de omisiuni.

Fără  îndoială  modernizarea iluminatului public  este necesară. Este necesară în conformitate cu tendinţele şi îngroparea tuturor firelor de pe stâlpi este o bună practiceă. Aşa au declarat oficialii primăriei .Mai mult chiar “Monitorul primăriei”  titra cu satisfacţie ca a început îngroparea cablurilor.

Mare surpriză! La ultima conferinţă de presă a Partidului Conservator, unde Viceprimarul Virgil Dumbravă, a declarat că pe strada Bucureşti de la 5 Călăraşi la Petrache, cablurile nu vor fi îngropate şi că nu pot fi îngropate pentru că stâlpii aparţin Enel-ului.

Aşa cum am mai scris ciudate proirităţi are primăria Călăraşi.

Cea mai uzată moral şi fizic reţea de alimentare cu energie electrică şi iluminat public este porţiunea dintre  5 Călăraşi şi Petrache. Probabil mai sunt şi alte zone. Ce face primăria? Photo0390

Se  apucă şi începe modernizarea pe zona 5 Călăraşi-Cuţit una dintre cele mai noi reţele, care mai putea aştepta… în schimb porţiunea 5 Călăraşi –Petrache, unde este cea mai mare nevoie de moderniz are mai are de aşteptat.Tot pe această porţiune unde stîlpii sunt cocoşaţi de cabluri,cablurile nu vor fi îngropate pentru că stîlpii aparţin Enel-ului.

La insistenţele ziariştilor Dumbravă  a încropit o minciună: că se va face un proiect şi le va impune cabliştilor să îngroape firele.Firele Enel-ului nu vor fi îngropate: Or astfel nu se rezolvă problema şi este un tratament discriminatoriu.

De fapt întrebarea la care nu am primit răspuns este se vor îngropa toate cablurile?

Răspunsurile lui Virgil Dumbravă au fost neconcludente.Din modul cum a învîrtito după cireş adevărul este  că acest “proiect de modernizare”este “o curvă care  se rujează dar nu se spală la cur…”

Adică din nevoia de imagine a executivului primăriei s-a modernizat un tronson de la 5 Călăraşi la Cuţit care reprezintă foarte puţin, poate 2-3% din totalul reţelei din Călăraşi, urmînd ca în restul reţelei să se facă un simulacru format din mici cîrpeli şi sfrăitoare declaraţii…

Din declaraţiile lui Virgil Dumbravă din conferinţa de presă, Viceprimarul nu prea ştia ce s-a  scris în monitorul primăriei Călăraşi.

Sîlpii din porţiunea 5 Călăraşi Petrache arată aşa.(vezi foto) Aşa arată şi pe b-dul Republicii şi pe Cuza-Vodă  şi peste tot.Aşa artău şi în pozele din monitorul primărie, în care se prezenta ca o mare realizare, începerea îngropării cablurilor. Nici un asemenea stîlp nu a fost eliberat şi după declaraţiile lui Virgil Dumbravă, nici nu se va face.

Iluminatul Bisericilor

Virgil Dumbravă a mai spus că vor fi iluminate ambiental bisericile,şcolile nu…Încercând să copieye o tendinţă modernă primăria Călăraşi cade în ridicol.Mai întîi ar trebui să aibă o politică de restaurare şi punere în valoare a clădirilor de patrimoniu şi după aceea să se gîndescă la iluminarea ambientală.Călăraşiul nu are încă ambientul necesar.Monumentele neputinţei stau mărturie clădirea prefecturii,cinematiograful Victoria,Fosta clădire a căpităniei,fosta casă a căsătoriilor şi o mulţime alte clădiri pe care le vom prezenta în rubrica „monumentele neputinţei”

Iluminatul în parcuri

Pe lîngă faptul că noile lămpi nu sunt lămpi cu led-uri, aşa cum sunt tendinţele moderne şi vor trebui  modernizate în conformitate cu directivele europene , s-au plantat mai mulţi stîlpi decît copaci.Pracurile călărăşene reclamă ca priorităţi grija faţă de spaţiile verzi şi de copaci de aleile  care trebuie îngrijite ca să ai ce lumina… oricum nu era o prioritate

 Vom mai reveni cu subiectul modernizarea  iluminatului public în Călăraşi…deocamndată răspunsuri neconcludente şi contradictorii ale autorităţilor

   Nelu Bălaşa

 

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page