Familie, Lifestyle — aprilie 29, 2014 at 12:00

Modalităţi de a te distra cu copilul fără tehnologie

by

Când ai copii acasă, nu e de mirare că eşti mereu în căutarea de modalități de a-ţi distra copiii. De-a lungul anilor, am observat şi am învățat că, copiii sunt mult mai fericiţi cu lucruri mici şi poate inutile. Nu mai fiţi gata să aruncaţi cu banii pe jucăriile cele mai scumpe de pe rafturile magazinelor. Deci, dacă aveți copii și nu știţi cum să-i distraţi fără jocuri video și TV, verificaţi următoarele idei:

mod de a distra copiiO fortăreaţă dintr-o pătură

Luați câteva pături și ajutat de copilul dumneavoastră creaţi o fortăreaţă. Puneţi unele pături pe mobila din dormitorul copilului și folosiţi cleşti de rufe sau cărți pentru a le ține la un loc. Târâţi-vă în fortăreţa voastră cu lanterne și câteva cărți bune și petreceţi seara citind unul celuilalt. Puteți adăuga, de asemeneaşi  saci de dormit pentru o aventură de noapte fantastică. Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a te distra împreună cu copilul, fără a te baza pe tehnologie.

O cutie magică

Probabil, este cel mai simplu mod de a-ţi distra copilul fără a fi nevoie să cheltui bani. Când ești un copil, o cutie de carton poate fi cea mai tare jucărie. Vă puteți distra copii ore întregi dacă le daţi o cutie de carton bună. Aceasta poate deveni o rachetă, o mașină, o grotă sub apă, sau o peșteră, cu aproape nici un efort. Doar lasă-ţi copiii să coloreze cutia magică așa cum doresc ei și sunt sigură că vor fi ocupaţi cu distracţia toată seara.

Umple cada

Dacă aveți un copil mic, se va bucura cu siguranta să stea în apă caldă (asiguraţi-vă că apa nu este fierbinte) și lasaţi-l să toarne şi să răstoarne apa din cupe, vase, sticle de apă, linguri, etc. Dacă copilul este mai mare, ei pot îmbăia o păpuşă sau un animal de pluş. Deasemenea, pot construe un turn de săpun folosind spumă de baie.

La distracţie cu coşul de reciclare

Coșul de reciclare este incredibil de distractiv pentru copii. În mod evident, trebuie să nu aruncați nimic din sticlă, cu muchii ascuțite și tot ceea ce poate fi periculos pentru copii. Dă-i copilului tau un coșuleţ sau un container și el le va transforma în ceva fabulos și distractiv. Cutiile de cereale și cutiile de carton de lapte sunt alte elemente bune. Dacă este cald afară, copilul dumneavoastră poate folosi toate aceste containere pentru a construi un castel de nisip în curte.

Săpatul

Săpatul  în pământ este ceva ce orice copil se bucură când o fac. Poţi să dedici un colț întreg de curte pentru ca ei să sape oricând doresc. Daţi copilului dumneavoastră o mistrie sau lingură mare și lăsaţi-l să sape. Puteţi  îngropa niște mărunțiș pentru a-I lăsa pe copiii să descopere bănuţii. Fă o încercare, nu a ice pierde! Copilul tău va avea parte de multă distracție, promit!

Resturi de ţesături

Toată lumea are prin casă resturi de țesături pe care nu le folosesc, dar care pot distra copiii. Daţi copilului materialele acestea atunci când se plictisesc. Copilul dvs. poate face perne și pături pentru păpușile sale și animale împăiate. Sau, poate că copilul dumneavoastră este suficient de creativ pentru a crea unele mini capodopere.

Faceţi propriul film

Copiilor tăi le place să se uite la ei pe casetele cu filmările despre ei, atunci de ce nu ai încerca să faci cu ei propriul lor film? Aveți posibilitatea să utilizați un aparat de fotografiat de jucărie și să pretindeţi că înregistrează video. Sau, puteți folosi smartphone-ul pentru a face un film şi pentru a distra întreaga familie mai târziu. Dacă copilul tău ştie o poezie sau melodie, înregistrați-l! Tu şi sotul tău vă veţi distra la fel de mult ca şi copilul urmărind înregistrarea mai târziu.

Uneori este greu să distrezi copiii, dar cu un pic de creativitate îi puteţi păstra ocupaţi şi fericiţi până la ora cinei. Tu ce faci de obicei ca să îţi distrezi copiii fără TV, jocuri video și calculatoare? Care dintre aceste idei vrei să le încerci?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page