De pe la noi, Editoriale — ianuarie 20, 2015 at 15:03

Moartea-cea mai rentabilă afacere la Călăraşi

by

3595912_2_644x461_pompe-funebre-monumente-funerare-fotoceramica-fotografii_rev001Atenţie călărăşeni: Moartea-cea mai rentabilă afacere la Călăraşi

Ieri,în cea mai deprimantă zi din an , cu o rapiditate neobişnuită, a apărut, vis a vis de locuinţa mea un magazin de pompe funebre. Un fapt aparent banal, dacă nu s-ar  înscrie într-o tendinţă  îngrijorătoare:moartea-cea mai rentabilă afacere la Călăraşi!!!

Încet dar sigur, semnele sărăciei  unei comunităţi lipsite de direcţie şi progres se fac simţite.Vă propun să privim   acest fapt:este mai retabil să deschizi o afacere care se ocupă de moarte (pompe funebre) de vreme ce multe afaceri care servesc viaţa au fost înlocuite cu afaceri de pompe funebre. Afacerile cu pompe funebre sunt mai rentabile atâta timp cât pot asigura resursele de  a plăti chiriile pe str.Bucureşti. Pe strada Bucureşti din Călăraşi,tendinţa de înmulţire a magazinelor de pompe funebre ,a casinourilor, a caselor de pariuri şi amanet este din ce în ce mai prezentă. Aş spune este „efigia” acetui oraş în decădere care se uzează moral,cultural şi urbanistic pe zi ce trece.

Oamenii mor afacerile mor şi nouă nu ne pasă.Chiar şi la florării …în loc să fii întâmpinat de flori expresia frumuseţii ,a bucuriei,a speranţei te izbeşte imaginea deprimantă a coroanelor!!!

Acestea sunt semnele unei culturi, ale unor moravuri ,ale unor valori ,ale unei realităţi alarmante …

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page