Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 18, 2013 at 10:56

Mişcarea Populară prinde rădăcini

by

DSCN4448500 de meri au fost sădiţi duminică, 17 noiembrie 2013, la oră 12, in comună Peşteră din judeţul Constanţa. Această acţiune a fost de a mişcă România , de a realiză ceva necesar pentru oameni.

„Principală cauza a producerii inundaţiilor în România sunt defrişările necontrolate de păduri, tăierile ilegale. Din păcate, în ultima perioadă acest fenomen a devenit din ce în ce mai puternic”- sursă Mediafax.

Şi uite aşa ne-am mobilitazt, am plecat din Călăraşi nerăbdători Organizaţia de tineret PMP Călăraşi condusă de Şerban Claudiu Constantin ,un tânăr de doar 30ani. Nu ştiam ce se va întâmpla, câţi oameni vor fi, cum vor reuşi să planteze 500 de meri. Ajunşi în comuna Peştera  ,,căsuţe sărăcăcioase, semnal la telefon nu aveam , ne-am învârtit puţin până să găsim locaţia, în stânga şi dreaptă numai pomi fructiferi şi vită de vie , loc propice pentru plantatul merilor. Am avut surpriză, lume multă venită şi judeţele învecinate , localnici curioşi, se vedea de feţele lor întrebarea …de ce s-au strâns foarte multe maşini. Loc bun pentru săditul pomilor ales de Claudiu Palaz preşedintele PMP Constanţa ,lângă un cimitir. Viaţă şi moarte. Câteva sute de oameni au sădit cei 500 de meri. Totul s-a desfăşurat foarte repede, nu mai mult de o oră… Cu zâmbetul pe buze am spus : Putem şi noi ! Şi aşa Calarasiul a sădit aproape un rând, rândul doi , de la dreapta la stânga.

La acţiune au luat parte Preşedintele PMP Eugen Tomac , Cristian Petrescu şi Theodor Bachonschi.

Acum punem pe hârtie câteva idei pentru acţiuni la Călăraşi. Suntem o echipa unită, Suntel Altfel !”

Dorina Ichim, Fundaţia Mişcarea Populară Călăraşi

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page