People-Passion-Performance — decembrie 12, 2019 at 01:16

Mirela Lungu: ”Excelența premiază Excelența” la Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” ,ediția a II-a, 2019

by

La finalul anului 2019, mai exact vineri 13 decembrie, la Călărași, va avea loc cea de-a doua ediție a Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10”, eveniment care este dedicat susținerii și încurajării performanţei şcolare. Tema specială ”Excelența premiază Excelența” sub care se va desfășura cea de-a II-a ediție, va reuni personalități și mentori din domeniul culturii, artei și educației, lideri ai comunității, oameni de afaceri şi oameni politici, într-un exercițiu de generozitate menit a încuraja și premia Excelența în educație.

Acest eveniment propune un exercițiu de generozitate pentru copiii normali ai României, un eveniment prosocial și sustenabil, prin care ne dorim să producem scântei de bunătate și sensibilitate ca oamenilor să li se încălzească sufletul și să facă bine, pentru că paradoxal și splendid, să faci bine altuia înseamnă să îți faci ție cel mai mare bine posibil, într-o viață de om: să dai sens și noblețe mersului atât de grăbit pe Pământ.

În cadrul celei  de-a II-a ediții a Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10”, ne vor bucura și onora prin prezența domniilor lor, invitați speciali, personalități din domeniile artei, culturii, educației, economiei, administrației și politicii. Oameni remarcabili, de notorietate publică, cu merite deosebite în diversele domenii de activitate, care de-a lungul vieții și al carierelor profesionale au obținut Performanțe și Excelență prin împletirea talentului, tenacității, muncii și perseverenței asidue.

Unul dintre invitații speciali care vor înmâna distincțiile tinerilor laureați în Gală este:

Mirela Lungu – poet și freelancer Social Media , deținător al Dedicated Social Media – servicii promovare. Mirela Lungu este licenţiată în Filosofia Culturii la Universitatea Bucureşti, dar lucrează de mai mulți ani în marketing – publicitate.

”Mă consider o persoană sinceră și directă, cu un sistem de valori bine definit, urăsc compromisurile și oamenii care se înclină după cum bate vântul pe la urechile lor. Nu-mi plac bârfele, deși am avut parte de ele de nenumărate ori, mai ales după ce am început să cochetez cu literatura până când am reușit, într-un fel sau altul, să-i intru în joc. Am dezvoltat un simț al umorului, pe care l-am redat în sonete, mai ales în cele parodice, și el m-a salvat de multe ori de la dezastre existențiale mai mici sau mai mari, pentru că viața nu este un picnic pentru nimeni, nu-i așa?! Iar atunci când nu mai poți să râzi de tine, când te iei suta la suta în serios, ești un om “terminat”, a declarat Mirela Lungu într-un interviu pentru GoodRead.ro.

A publicat poezii în revista “Singur” (2009) şi Antologia Singur (2010), apoi în “Litere” , “Luceafărul de dimineaţă”, “Subcultura”, “Tiuk ”, “Actualitatea Literară”, “Revista Argeș”, “Timpul” (2011), “Caietele Oradiei”, “Familia”, “Zona literară”, “Ziarul de duminică”.

Debutul său a avut loc în vara lui 2011 la editura Tracus Arte cu “Biografia coapselor” (vers alb), volum girat literar de Dan-Silviu Boerescu, Horia Gârbea și Liviu Antonesei, iar în 2012 apar “Sonete(le) din carne vie” la editura Paralela 45.

Volumul de debut a fost recenzat de: Horia Gârbea (“Luceafarul”), Liviu Antonesei (“Timpul”), Ioan Moldovan (“Familia”), Dorin Mureşan (“Tribuna”), Traian T. Coşovei (“Academia Caţavencu”), Dan-Silviu Boerescu (“Tabu”) etc.

Despre “Sonete din carne vie au oferit referințe critice Daniela Zeca-Buzura, Ioan Es Pop, Mihail Gălățanu și Octavian Soviany. Ecouri în Poem caffe (Luminița Dascălu), revista Tango (Alice Năstase Buciuta), pe acum.tv (Florin Predescu), în “Argument de Călărași” etc.

”Mirela Lungu ne-a șocat cu încercarile ei de a scoate sonetul în lume prin postările de pe facebook. Acum, la debut, prin Biografia coapselor, cu o copertă de revistă, ne plesnește cu vocabularul unei “curve cu picioarele lungi pe care o vezi o singură dată în viață și apoi ți-o amintesti for ever pe fiece treapta a raiului sau iadului tău personal.”

Acidă, dură, bărbătoasă, poeta care nu are tandrețuri, doar voluptate, mânuiește biciul cuvintelor în maniera spank my brain. O femeie perfectă pentru bărbații care vor să fie dominați.

Asa cum mărturisește fără rețineri pudibonde “sunt alice în țara minunilor în cautarea pălărierului nebun da e mișto senzația aia de fantastic în care gândul devine materie pură și cuvântul vraja mortală.” Vrei să fii pălarierul nebun? Cu Mihail Gălătanu face un parteneriat nebun în determinari și expresii lirice.

“Visul unei nopți pe Facebook” este cea de a treia carte a sa – ed. Herg Benet, mai 2014, colecția Karth.

Mulțumim pentru că sunteți alături de noi, susțineți și încurajați Performanţa şi Excelența în Educație!

Liliana Manea

Despre Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

De-a lungul activității am cunoscut în școli mulți tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor. De multe ori condițiile de studiu și situația financiară a familiilor din care provin îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile în domeniul pentru care au înclinație. Ne-am dorit să schimbăm această situație în comunitățile în care activăm și să-i încurajăm pe tineri să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun.

În domeniul intervenției sociale, al investiției comunitare, încercăm să facilităm coeziunea dintre diferiți factori din societate, astfel încât împreună să rezolvăm o problemă. Ne asumăm rolul de facilitatori, dezvoltând câteva arii de acțiune: educația, arta și cultura, promovarea și susținerea implicării sociale; pentru că Niciodată nu vom putea să dezvoltăm un proiect serios fiind singuri, fără parteneri la toate nivelurile. Dar, dincolo de o susținere financiară, lucrul cel mai important este o gândire comună și asumarea responsabilităților de mentor și exemplu pozitiv în efortul pentru obținerea Performanței și Excelenței, indiferent de domeniul în care activezi.

Când am început acest proiect Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, am plecat de la cea mai simplă întrebare posibilă: Copiii normali oare nu sunt buni pentru noi, pentru a-i promova și recompensa, pentru presă, sau de afişat pe reţelele de socializare? Ei oare nu merită un cadou pentru că au încăpăţânarea să meargă la şcoală şi să înveţe nu bine, ci foarte bine să fie copii eminenţi, să obţină rezultate extraordinare la olimpiade și concursuri, să-şi reprezinte cu onoare şcoala, părinţii, profesorii și comunitatea în care trăiesc, câştigând competiţie după competiţie?

De aceea, Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” a luat naștere din dorința de a sprijini copiii și tinerii excepționali ai județului Călărași, pentru a promova, susține și stimula excelența în educația formală și non formală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

Pentru ca tinerii extraordinari și determinați să-și facă un viitor strălucit, ne-am propus să-i încurajăm să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun. România este reprezentată de copiii frumoși și buni, care au nevoie din partea noastră de atenție, de recunoaștere și de încurajare, independent de faptul că provin din familii cu probleme sau cu bunăstare financiară.

Evenimentul este organizat de Centrul Regional de Resurse Umane pentru Promovarea și Dezvoltarea Economiei Sociale Sud Muntenia (CRRUPDES Sud Muntenia) în parteneriat cu Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Colegiul Național Barbu Știrbei, Primăria Municipiului Călărași, Università degli Studi di Roma “Tor Vergata”, IMAC-Gruppo Ancona, Școala de Valori, LA.C.E – Law Communication Enterprise Italy, 3 EMME, Low Power Smart City, Inforsec, Rivers Lounge, Zeno birotica&papetarie, Editura Dharana.

Partenerii media ai Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10” sunt: Kiss FM, Magic FM, Voces Campi,  Infomuntenia, Călărași Press, Antena3 Călărași, Observator de Călărași.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page