Evenimente, Ultimile Știri — mai 10, 2013 at 16:02

Minivacanța de Paște, una dintre cele mai liniștite din ultimii ani!

by

rutiera IÎn perioada 1-6 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean a desfășurat activități de combatere și prevenire a oricăror evenimente de natură să afecteze liniştea şi ordine publică.

Pentru a asigura climatul corepunzător s-au folosit in medie zilnică aproximativ 60 efective de la ordine publică, 58 de poliție rutieră și alți 23 de polițiști din cadrul structurilor pentru acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase.

Indisciplina rutieră este fruntașă

Pe drumurile din județul nostru cât și pe arterele principale de acces către zonele turistice Poliția Rutieră a acționat pentru menținerea fluenței si reducerea numărului accidentelor, astfel încât pe șase tronsoane de drumuri naționale din județul Călărași au fost utilizate, în medie, zilnic, 13 aparate radar. Din totalul de 638 de sancțiuni contravenționale aplicate, 501 s-au înregistrat la regimul circulației rutiere. Poliţiştii au sancţionat 388 de încălcări ale regimului legal de viteză şi au retras 15 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Acțiune comună la Chiciu

La punctul de trecere cu bacul de la Chiciu, polițiștii rutieri români au desfășurat acțiuni comune cu cei bulgari, în cadrul ”Blocadei Sud”, scopul fiind fluidizarea traficului rutier și asigurarea deplasării în condișii de siguranță a cetățenilor români care au petrecut sărbătorile în statiunile din Bulgaria.

Scandalagiii și ei sancționați

113 este numărul abaterilor de la ordinea și liniștea publică

Un an mai liniștit

Valoarea celor 638 de amenzi aplicate se ridică la 152.595 de lei. În urma sacțiunilor, conform Inspectoratului de Poliție Județean Călărași minivacanța de 1 mai și de Paște, a fost una dintre cele mai liniștite și mai sigure din ultimii ani.

Aurelian Mihai

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page