Dezvoltare durabilă, Economie — noiembrie 9, 2014 at 21:52

Ministrul Finanţelor este de acord cu legalizarea prostituţiei pentru că „Orice ban în plus la buget contează”

by

Legalizarea prostituţiei va umple buzunarele statului. Într-un interviu acordat jurnaliştilor Antena 3, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat că o astfel de măsură ar aduce mai mulţi bani la buget.

ioana petrescuDin calculele Institutului Naţional de Statistică, prostituţia aduce la buget, într-un an, între 40 şi 100 de milioane de euro.

„Deocamdată prostituţia este ilegală. Dacă prostituţia devine legală atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit”, a afirmat Ioana Petrescu.

Întrebată dacă banii aduşi de această categorie de activitate la buget ar conta, ministrul a răspuns: „Orice ban în plus la buget contează. Deci, da, evident”.

Ioana Petrescu în schimb nu este de acord cu impozitarea Bisericii, pentru că aceasta reprezintă „o organizaţie non-profit”.

Eurostat a cerut statelor europene să includă în statisticile naţionale şi activităţile ilegale ce generează venituri, considerând că este vorba despre tranzacţii comerciale consimţite în mod liber de participanţi.

Veniturile din prostituţie vor ridica PIB-ul României cu 180 milioane lei (0,03%), conform unor calcule realizate de Institutul Naţional de Statistică. Franţa şi Suedia au refuzat să „contabilizeze” prostituţia, în timp ce Spania şi România au acceptat noua metodă de calcul. La nivelul României, pe regiuni, cel mai bine se câştigă din prostituţie în Capitală, unde preţurile au ajuns şi la o sută de euro pentru un client, în timp ce situaţia din sud-vest este cea mai precară.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page