Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 22, 2014 at 15:03

Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut

by

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie 20 milioane de lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.

infarct“Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii.

Cele 20 de milioane de lei vor fi alocate pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut din 15 unităţi sanitare.

“Acest program, ca şi cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate, existand şi prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate. Acum, pacienţii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut vor avea la dispoziţie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Casa Naţională de Asigurări de Sanătate asigura până în prezent sumele necesare pentru tratarea urgenţelor.

Ministrul a precizat că cele două acţiuni prioritare, pentru unităţi sanitare care derulează AP-IMA şi ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătăţii, prin care instituţia doreşte realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacienţilor din România: un Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc.

În cadrul acestei strategii vor fi realizate acţiuni similare pentru pacienţii cu traumă si accident vascular cerebral, dar şi pentru cei cu risc de moarte subită.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page