Dezvoltare durabilă, Economie — mai 5, 2014 at 21:36

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică ghidul pentru acordarea de finanțări în valoare de 40 milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi asistenților medicali

by

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, a publicat spre consultare documentele necesare pentru lansarea unei cereri de proiecte în vederea acordării de finanțări în domeniul medical.

eugenteodorovici“În cadrul acestui apel vor fi finanțate proiecte strategice care vor urmări sprijinirea formării profesionale continue a medicilor şi asistenților medicali. Valoarea propusă pentru acest apel este de 40 milioane de euro. În perioada următoare vom continua să lansăm cereri de proiecte pentru ca România să atragă toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform Ghidului supus consultării publice, urmează să fie finanțate proiecte care vor fi implementate în cel puțin două regiuni de dezvoltare ale României. Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro şi de maximum 5.000.000 euro (echivalentul în lei). O altă condiție este ca durata de implementare a proiectelor trebuie să fie de cel puțin şase luni şi de cel mult 16 luni.

Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă propunerile, sugestiile şi opiniile referitoare la Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice „Competențe pentru competivitate în domeniul medical”, până la data de 8 mai a.c., la următoarea adresă de mail: gscs3.2@fseromania.ro.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page