Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — februarie 24, 2014 at 17:24

Ministerul Agriculturii vrea să acceseze fonduri europene de 150 de milioane de euro pentru ferme

by

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că în luna mai ar urma să fie accesate primele fonduri europene din perioada 2014-2020 pentru proiecte de investiţii în ferme, fiind vorba despre o sumă de 150 de milioane de euro, scrie Mediafax.

fonduri europene pentru ferme

El a susţinut, într-o conferinţă de presă susţinută în comuna Mociu, judeţul Cluj, că sunt vizate fermele de reproducţie, cele de creştere, dar şi fermele de familie.

„Atragem fonduri, scriem deja proiectele pentru atragerea fondurilor europene din viitorul program. Ministerul Agriculturii intenţionează să acceseze primii bani din pachetul 2014-2020 în luna mai. 150 de milioane de euro vor fi puşi la dispoziţie pentru prima sesiune de primiri de proiecte pentru investiţii în ferme. Şi vizăm în primul rând achiziţii de utilaje, retehnologizarea exploataţiilor, fermele de reproducţie, fermele de creştere, dar şi fermele de familie, un concept în care eu cred foarte mult“, a spus Constantin.

Cum funcţionează mecanismul  

Potrivit acestuia, fermierii care au exploataţii mici, între 1 şi 5 hectare, dar care se asociază şi au exploataţii în asociere mai mari de 5 hectare vor primi un sprijin mai mare pe suprafaţă din fondurile europene aferente perioadei 2014-2020.

„În ceea ce priveşte legumicultura, vom pune accent pe centrele de colectare a produselor. Vom încerca să punem la dispoziţia celor care se vor asocia fonduri pentru crearea depozitelor de colectare, în care se face etichetarea, sortarea, ambalarea produselor, exact ceea ce se cere în hipermarket-uri“, a afirmat ministrul Agriculturii.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page