Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — septembrie 8, 2014 at 16:00

Mineralul afrodisiac: Zincul

by

Acest articol este  dedicat barbatilor, dar se recomanda a fi citit si de catre femei (pentru barbatii lor, binenteles!). Este vorba despre un mineral a carei deficienta ii afecteaza in mod “vizibil”(prin caderea parului) sau ..mai putin vizibil (dupa cum urmeaza!).

AfrodisiaceLa fel cum femeile – predispuse fiind sa dezvolte de-a lungul vietii osteoporoza – sunt interesate, in principal, de calciu,  barbatii – predispusi la tulburari de erectie odata cu inaintarea in varsta –  ar trebui sa fie interesati, in principal, dezinc. Daca femeile, mai docile, isi fac temele din timp si umplu masa de lactate, barbatii, mai comozi din fire, se multumesc cu gandul ca “macar cunosc informatia” si,daca vreodata va fi nevoie, poate ca o vor lua in considerare. Pana atunci.. ce tot atata nutritie!

Daca unii barbati sed “cuminti” in fotoliu, bucurandu-se de “ideea” ca ”inca functioneaza”, atunci ceilalti (stiu ei care!) ar trebui sa treaca la “dieta cu zinc” de pe acum, fiindca rezervele se epuizeaza rapid, cu fiecare ejaculare.

Zincul este mineralul cheie pentru sanatatea sexuala a barbatilor, deficienta conducand la impotenta. Zincul stimuleaza libidoul, mentine functionarea normala a sistemului reproductiv masculin si cresc numarul spermatozoizilor.

Salvarea “activitatii” organului care aduce atat de multe impliniri pe toate planurile (!), depinde de cateva alimente pe care aleg sa le consume – sau sa nu le consume – barbatii!

Iata care sunt cele mai bogate alimente in zinc:

1. Stridiile reprezinta cea mai bogata sursa de zinc din cate exista. Nici un alt aliment nu contine mai mult zinc pe suta de grame decat stridiile. Singurul inconvenient ar fi pretul ridicat si faptul ca nu pot fi consumate foarte des pentru ca “pica greu la stomac”.  Dar sunt atat de bogate in zinc, incat o portie, servita din cand in cand, poate face miracole.

2. Germenii de grau. Personal, nu cred ca exista prea multi adepti ai acestor “boabe” care, sub  forma “incoltita”, par atat de exotice, desi sunt cat se poate de autohtone! Cu toate acestea, in germenii de grau, zincul este prezent intr-o forma usor asimilabila de catre organism. Nu degeaba se spune ca “o cura cu germeni de grau are efect de reintinerire”!

3. Semintele de dovleac. Nici acestea nu par foarte “la moda” in randul barbatilor. In general, ne-am format o anumita parere despre seminte: acestea trebuie sa fie obligatoriu in coaja neagra, prajite si servite la meciurile de fotbal, impreuna cu prietenii si un pahar de bere. Din pacate, seminte de floarea soarelui sunt departe de a avea calitati afrodisiace si sunt folosite mai degraba in “dificultatile de socializare”! Insa, pentru a beneficia de zincul din semintele de dovleac, acestea trebuie sa fie crude, curatate de coaja (miezi), hidratate (tinute in apa cu cel putin 3 ore inainte de folosire), apoi blenduite (sau rasnite) si apoi consumate sub forma de pateu.

4. Cacaoa si ciocolata neagra.Daca pana acum femeile se “dadeau in vant” dupa ciocolata te, acum aveti ocazia, barbati, sa revolutionati istoria! Se pare ca ciocolata neagra “topeste” femeile cand este consumata de.. barbatii! Lucru psibil si cu un mic ajutor din partea zincului, dar care nu este considerat o trisare!

Atentie! Calciul inhiba absorbtia zincului. Nu consumati lactate sau alte alimente bogate in calciu atunci cand vreti sa absorbiti “tot” zincul din alimente!
Zincul mai este folosit si ca o modalitate de etansare a intestinelor prevenind permeabilitatea crescuta a intestinelor. Se crede ca zincul este critic pentru ansamblul jonctiunilor stranse ( Legatura intre celulele care se gasesc in intestine ) Bariera intestinala este formata de ansamblul acestor jonctiuni si enterocitele propriu-zise. Permeabilitatea crescuta este cauzata de proteinele (cimentul) care formeaza acele jonctiuni si care permit sa intre in sange peptide(mai multi aminoacizi legati) nedigerate integral.

sursa:luciantoma.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page