Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 21, 2014 at 15:02

Militarii Companiei KAF GDA aparținând Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan

by

 Miercuri, 21 mai a.c., militarii Companiei KAF GDA (Kandahar Airfield – Ground Defence Area), aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”, au fost introduşi în teatrul de operaţii din Afganistan. Cei 124 de luptători s-au îmbarcat într-o aeronavă de tip Boeing C-17 Globemaster III care a decolat de pe aeroportul militar al Bazei 71 Aeriene din Câmpia Turzii cu destinaţia aeroportul Kandahar.

Militarii Companiei KAF GDADe altfel, apărarea terestră apropiată a bazei aeriene din Kandahar va reprezenta misiunea principală în Afganistan a infanteriştilor care constituie Compania KAF-GDA pentru următoarea jumătate de an. În teatru, aceştia vor coopera cu forțele din coaliția internațională și cu forțele naționale afgane de securitate.

Pe aeroportul militar din Câmpia Turzii, la momentul îmbarcării infanteriştilor în aeronavă, a fost prezent comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Adrian Tonea.

În 2003, când militarii bistrițeni pășeau pentru prima dată pe pământul arid al Afganistanului, și-au adăugat numelui lor pe acela de ”Șoimii Carpaților”. De atunci, prin fiecare nouă misiune executată în plan internațional, numele lor s-a transformat în renume, devenind o marcă nu doar a armatei, ci și a spațiului transilvănean de la poalele munților Bârgăului. Începând cu 21 mai 2014, Compania KAF GDA din Bistriţa reprezintă cea de-a patra rotaţie pe acest tip de operaţie pe care Armata Română o efectuează în Afganistan şi cea de-a patra misiune în Afganistan a Batalionului 812 Infanterie din Bistriţa. (De asemenea, experienţa de luptă a bistriţenilor este completată de misiunile din Irak, Balcanii de Vest şi Angola.)

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al comandamentului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page