Evenimente, Ultimile Știri — mai 24, 2014 at 00:41

Mihai Răzvan Ungureanu : Forţa Civică, un partid tânăr un partid aflat în plină creşetere,suficient de energic pentru a-şi asuma o victorie la europarlamentare şi mai tâziu o victorie în toamnă la prezidenţiale

by

Mihai Răzvan Ungureanu (MRU),  Liderul Partidului Forţa Civică, a fost joi, la Călăraşi , unde a susţinut o conferinţă de presă. A fost primit de colegii săi de partid .

tortul (31 of 43)Forţa Civică, un partid tânăr un partid aflat în plină creşetere,suficient de energic  pentru a-şi asuma o victorie la europarlamentare şi mai tâziu o victorie în toamnă la prezidenţiale,a declarat Ungureanu, la Călăraşi

Forţa Civică are pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare, pe locul 36, o călărăşeancă, Doiniţa Tudorache, Preşedinte al organizaţiei din Călăraşi.

Trei  eurocandidaţi: Mihaela Olaru, Stefan Pirpiliu, Aksoy Yavuz, despre care putem, fără probleme, spune, că reprezintă cu adevărat quintesenţa partidului Forţa Civică, un partid tânăr un partid aflat în plină creştere, suficient de energic  pentru a-şi asuma o victorie la europarlamentare şi mai tâziu o victorie în toamnă la prezidenţiale, a declarat Ungureanu.

Președintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, va fi cap de listă, urmat pe locul doi de Diana Pavelescu, reprezentant al mediului de afaceri, de lectorul universitar Mihaela Nicolau, de Adriana Radu, profesor în învățământul preuniversitar, și de Vlad Alexandrescu, distins cărturar, laureat al premiului „Pierre-Georges Castex” al Academiei de Științe Morale și Politice din Franța pentru anul 2013.

Mă bucur că pot gira şi în calitate de preşedinte de partid nu numai în calitate de deschizător de listă, oameni care au o biografie profesională impecabilă, care sunt corecţi, care ştiu ce-nseamnă banul muncit, câştigat prin efort cinstit, oameni care au venit alături de colegii noştri din Forţa Civică cu gândul că aşa, prin implicare directă pot schimba România în bine.

Lista partidului FC o listă compusă din membrii de partid care au studii superioare,de profesie medici, economiști, juriști, avocați, profesori universitari, jurnaliști, analiști politici și ingineri,  cunosc toţi cel puţin o limbă străină,sunt oameni cu profesii clare şi care au câştigat un bun renume în profesia lor, media de vârstă este de 41 de ani, o treime din cei care se află pe liste sunt doamne şi domnişoare.

Pe listă nu veţi găsi nici oameni cu probleme penale,nu veţi găsi oameni care să fi colaborat cu securitatea,sunt oameni de foarte bună calitate,de foarte bună factură şi care merită mai ales  că într-o vastă majoritate, nu s-au implicat vre-odată în politică.

Mihai Răzvan Ungureanu (n. 22 septembrie 1968Iași) este un istoric și diplomat român, care a deținut funcțiile de ministru de externe al României între anii 20042007 și director al  Serviciului de Informații Externe al României între anii 20072012. A fost prim-ministru al Guvernului României între 9 februarie 2012 și 7 mai 2012.

Este posibilă ReUnirea Basarabiei cu România?

Mihai Răzvan Ungureanu:  1.Trebuie să existe aceiaşi voinţă şi la Chişinău 2.trebuie să existe acelaşi drum pe care să-l parcurgă cele două state

Pasul dezirabil pentru care eu m-am pronunţat este ca Republica Moldova să fie cât mai mult ajutată , mai ales pe seama situaţiei extraordinare din Ucraina,de a depăşi toate etapele birocratice ulterioare semnării Acordului de asociere

Acordului de asociere va duce republica Moldova într-o situaţie cu o singură ieşire către comerţul cu Uniunea Europeană. Dacă acest pas este bine valorificat şi dacă noi românii intervenim şi susţinem legături economice din ce în ce mai strânse şi stabile cu satele UE şi aici noi ar trebui să fim în primul rând, atunci şansa integrării R Moldova în UE creşete exponenţial. Procesul de extindereal UE în momentul de faţă este oprit. Eu sper că viitorul parlament european va da din nou energie va da un suflu nou procesului de extindere,tocmai pe seama faptului că există problema ucrainiană pe tapet

Depinde însă şi de liderii politici ai R. Moldova pentru că lobby-ul la nivelul Consiliului UE  nu este suficient.

Şi mai este ceva ,este o chestiune pe care noi n-am făcut-o dar pe care eu o să mi-o asum, oricum,  în calitate de candidat la preşidenţie şi apoi ca Preşedinte: schimbarea de conţinut a raporturilor bilaterale dintre România şi R Moldova.

Timp de douăzeci şi ceva de ani România a imaginat  R. Moldova mai curând ca subiect al asistenţei decât ca subiect al cooperării.

Opţiunea pro-europeană, nu depinde doar de conducerile din capitalele celor două state româneşti. Şi atunci ce am ratat noi douăzeci şi ceva de ani, a fost să câştigăm sufletele şi minţile cetăţenilor moldoveni Leova, Căuşeni,acolo unde confortul direct  poate fi tradus în termenii ataşametului faţă de Uniunea Europeană.

Pentru că în capitale se vorbeşte foarte frumos,dar cetăţeanul moldovean dintr-un sat din mijlocul…din podişul Bicului spre exemplu, pentru el Uniunea Europeană capată sens ,consistenţă în clipa în care drumul din satul său pe care nu l-a văzut niciodată pietruit, devine drum frecventabil, vara-iarna, pe ploaie,pe uscat, având alături o placă pe care scrie: acest drum a fost construit cu bani din fonduri europene. Acolo e de fapt marea bătălie.

Mulţi dintre candidaţii noştri la europarlamentare (ai partidului Forţa Civică n.r.) au spus.. aici nu am avut o decizie de partid, am lăsat pe fiecare să hotărască… a spus că după câştigarea mandatului iau şi cetăţenia moldovenească în aşa fel încât să reprezinte şi cetăţenii republicii Moldova în parlamentul European.Suntem singurul partid care procedează în felul acesta.

Eu cred că este genul de aitudine care ar trebui multiplicat la nivelul tuturor celor 32 de europalamentari câţi va avea România.

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page