Editoriale, People-Passion-Performance — decembrie 17, 2017 at 11:03

Mihaela Melehat: Biografia unui om este o restituire a faptelor sale

by

Sub același generic ”People-Passion Performance”, de data aceasta o artistă călărășeană, Mihaela Melehat. Îi mulțumim Mihaelei care a donat cu generozitate două dintre lucrările sale pentru cei zece tineri extraordinari ai Călărașiului, un gest minunat care declanșează o undă de energie nobilă, și care va genera cu siguranță alte fapte bune.

Mihaela Melehat este o prezență feminină plină de  șarm, un tânăr artist plastic, care ne invită cu căldură în călătoria prin lumea picturilor sale, în care lumina și umbra sunt actorii principali, în care combină culorile în așa manieră încât să poți descifra mesajul și filosofia pe care o ştie doar artista, realizând diverse forme și volume care redau mișcarea și expresivitatea.

Este licențiată în Istorie, membră a Cenaclului Literar – Artistic Phoenix, un artist talentat, care, cu siguranță nu va depinde niciodată de vreun critic sau de spusele cuiva. Mihaela Melehat considera că ”Biografia unui om este o restituire a faptelor sale”, iar eu completez că talentul este cel mai mare tezaur al artistului.

Mihaela adoptă un stil aparte în lucrările sale, folosind deseori grotescul în pictură, abstractul și modernismul. Straturile de culori acrilice și ulei de pe pânza tablourilor sale, surprind muzicalitatea și forma culorilor. Oricum, felul de a privi o lucrare plastică este discutabil, fiecare vede altceva într-un tablou… sau, fiecare în parte vede “altfel”.

Prin artă Mihaela se relaxează. Pentru ea arta este o pasiune prin care  își transmite emotiile și trăiriile, prin transpunerea lor pe pânză. De aceea, consideră că fiecare tablou în parte reflectă starea pictorului, în funcție de culorile pe care le folosește.

Mulțumesc!

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.