Mâncare şi Băutură — aprilie 27, 2013 at 18:38

Mielul de paște în combinații uluitoare

by

Mielul de paste in combinatii uluitoareUnul din lucrurile care definesc Pastele din punct de vedere gastronomic, alaturi de oua rosii si pasca, este mielul. Carnea de miel e o carne foarte buna pentru organism; o portie de carne de miel asigura 30% din cantitatea necesara de zinc pentru o persoana. De asemenea, este bogata in carnitina, un aminoacid esential, rar intalnit in alte alimente, care asigura organismului multa energie de care acesta are nevoie pentru a functiona cum trebuie.

In plus, carnea de miel e in masura sa imbunatateasca activitatea splinei si a rinichilor si este o sursa foarte buna de proteine.

Totusi, daca ai probleme cu colesterolul, trebuie sa tii cont ca este o carne foarte bogata in grasimi, asa ca nu iti este recomandata. Consum-o cu moderatie.

O sa-ti prezint astazi o reteta care iti va imbogati masa de Paste. Cu siguranta ca friptura de miel este unul din felurile obisnuite de Paste, insa azi iti prezint o combinatie care te va da pe spate cu siguranta. E vorba de carne de miel in combinatie cu cartofi, lamaie si maghiran.

Friptura din pulpa de miel cu lamaie, cartofi si maghiran

Pentru ca vine Pastele, sa va prezint ceva care nu lipseste de pe nicio masa – sau de pe nicio masa a persoanelor care iubesc carnea de miel.
Insa, inainte de asta, voiam sa vorbim putin despre cum calculam timpul pentru a prepara o friptura la cuptor. Daca stii sa calculezi acest timp, crucial pentru masa care va urma, nu va mai trebui sa-ti faci griji ca nu vei avea toate preparatele gata la timp.

Iata de unde trebuie sa incepi: calculeaza cei patru timpi: preincalzirea cuptorului, prepararea la temperatura mare, prepararea la temperatura joasa si, in final, prepararea, iarasi, la temperatura inalta. Acesti timpi variaza in functie de ce prepari, uneori nu toate preparatele la cuptor au nevoie de atatia pasi, insa e bine sa citesti reteta si sa calculezi tot timpul efectiv de lasat la cuptor.

Noteaza-ti apoi undeva 20 de minute pentru preincalzire si 30 de minute pentru prepararea initiala. Prepararea carnii la cuptor trebuie sa inceapa intr-un cuptor incins la 230 de grade Celsius, pentru 30 de minute, inainte sa lasi focul mai mic.

Dupa ce carnea se patrunde, adauga 20 de minute pentru ultima perioada la foc mare. Timpul in care lasi carnea la cuptor, la foc mic, depinde de tipul de carne si de greutatea acesteia. Recomand utilizarea unui termometru pentru carne, pentru a sti cand e gata fara sa ghicesti (in jur de 65 de grade Celsius pentru friptura de porc, de exemplu, indica faptul ca aceasta este gata).

Atentie: carnea cu os la cuptor tinde sa fie gata mai repede decat cea fara os, pentru ca osul conduce caldura la interior. Nu baga la cuptor carne congelata! Dupa ce o scoti din cuptor, carnea trebuie sa ‘stea’ vreo 10 minute, pentru a permite tuturor sucurilor interioare sa se ‘aseze’. Daca o tai prea devreme, toate aceste sucuri se vor scurge, iar carnea va ramane uscata

Iar acum, a venit timpul pentru minunata reteta de carne de miel la cuptor! Pentru prepararea fripturii de miel, partea cea mai buna este piciorul din spate pana la rinichi. Tine cont de faptul ca aceasta carne scade mult la cuptor; osul o ajuta sa-si mentina forma, insa nu uita ce am spus mai sus despre carnea cu os!

Ai nevoie de:

1 kg de carne de miel
Sare, piper negru proaspat macinat
Boia dulce de ardei
4-5 linguri de ulei – poti folosi si untura, daca te lasa inima
3-4 fire de usturoi verde
O jumatate de lamaie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page