Mâncare şi Băutură — aprilie 19, 2014 at 09:30

Miel înăbuşit cu sos Harissa- Libia

by

pulpa-de-mielIngrediente:
1 pulpa de miel,
1 ceapa,
1/2 kg morcovi,
4 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita chimen pudra,
1 bucata mica ginger sau o lingurita ginger pudra,
1 lamaie,
1 lingura coriandru sau o lingurita coriandru pudra,
12 masline negre,
sare si piper.

Pentru sos Harissa:
4 adrei iuti,
2 catei de usturoi,
1 lingura coriandru boabe sau 1 lingurita coriandru pudra,
1 lingurita chimen seminte, sare

Preparare:
Se taie pulpa de miel bucati care se prajesc in ulei incins. Cand se rumenesc se adauga ceapa tocata marunt, se ia de pe foc, se adauga chimenul, coaja rasa de lamaie. Se pune vasul iar pe foc, se adauga apa fierbinte pana se acopera carnea,sare, piper proaspat macinat. Se tine la foc o ora, apoi se adauga morcovii taiati bucati si o lingurita de sos Harissa.
Dupa inca 45 min de fierbere la foc mic se adauga maslinele.

Pentru sos se mixeaza ingredientele in blender, adaugand putina apa pana se obtine o pasta. Se poate cumpara si gata preparat.
Harissa un sos foarte aromat si condimentat, folosit in Africa de Nord impreuna cu carne, peste sau legume, si este ruda mai exotica a sosului italian Diavolicchio, facut din ulei de masline si ardei iute.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page