Mâncare şi Băutură — mai 2, 2013 at 19:34

Midii gratinate

by

midii gratinateIngrediente pentru 4 persoane:

–          1 kg şi 500 g scoici

–          2 căţei de usturoi

–          2 linguri pătrunjel tocat

–          250 g de pesmet

–          30 g capere

–          1 dl de ulei de masline

–          Sare,piper

Mod de preparare:

Se spală foarte bine midiile sub jet de apă, puneţi-le într-o oală cu apă, şi pe foc, la flacăra vie lăsaţi-le să se deschidă. După ce s-au deschis, scurgeţi-le, apoi filtraţi apa rămasă de la  fiert şi păstraţi-o deoparte.

Într-un castron puneţi pesmet, ulei de măsline, usturoi, capere şi pătrunjel, tocate mărunt, sare şi piper, omogenizaţi-le cu puţin lichid filtrat şi amestecaţi bine. Mai adăugaţi pesmet dacă amestecul nu este prea moale.

Acoperiţi cu compoziţia obţinută fiecare jumătate de scoică care conţine carnea de crustacee şi aliniaţi midiile într-o tavă unsă cu ulei şi băgaţi-o în cuptorul încins la 190 de grade pentru aproximativ 5 minute. Le scoateţi şi le serviţi imediat.

Poftă mare !

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page