Mâncare şi Băutură — aprilie 22, 2013 at 17:07

MIDII CU VIN SI BUSUIOC

by

midii cu vin si busuiocINGREDIENTE:

1 kg midii
5 caţei usturoi
busuioc proaspăt
250 ml vin
50 g unt
suc de lamaie
sare

 

MOD DE PREPARARE :

În primul rând ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise. Cele care sunt deschise se lovesc uşor cu degetul cele care se închid sunt bune, cele care rămân deschise se aruncă. Se spală foarte bine sub apa rece.

Topim untul într-un wok, aurim în el usturoiul tocat mărunt şi frunzele de busuioc. Adăugăm midiile şi vinul şi le lăsăm sub capac cca 5 minute, timp în care mai mişcăm wok-ul, fără să ridicăm capacul. După 5 minute, midiile trebuie să fie deschise, presărăm puţina sare şi adăugăm sucul de la ½ lămâie.

Poftă Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page