Anunţuri, Ultimile Știri — ianuarie 18, 2014 at 19:32

Meteorologii anunţă când va ninge în Romania

by

Meteorologii anunta ca, incepand de saptamana viitoare, vrema se raceste in toata tara, iar in unele zone va ninge marti si miercuri.

ninsoare

DUMINICA – Vremea se va mentine mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta data din an, indeosebi in regiunile vestice. Ziua, cerul va fi variabil, exceptand nord-estul tarii si extremitatea nordica, unde vor fi innorari si izolat va ploua slab. Spre seara si noaptea, treptat aria de nebulozitate si de precipitatii in general slabe va cuprinde toate regiunile. Va ploua pe arii relativ extinse, exceptand sud-estul teritoriului unde se vor semnala local, iar la munte, precum si in nordul Moldovei vor fi si lapovite sau ninsori. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare mai ales in Banat si in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in nordul Moldovei si 16 grade in Banat si dealurile Crisanei, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 9 grade. Indeosebi in primele ore ale intervalului, in zonele joase din sud si sud-est, pe spatii restranse va fi ceata.

LUNI – Vremea va continua sa fie mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada din an in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros si va ploua slab, ziua local in nordul, centrul si estul tarii si doar pe arii restranse in celelalte regiuni, iar noaptea in sud-vest si izolat in rest. In Moldova si la munte, cu precadere in Carpatii Orientali, precipitatiile vor fi mixte si izolat se va forma polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Banat, pe litoral si in zona montanã inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 grad in Moldova si 15…16 grade in Banat, iar cele minime se vor incadra intre -5 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 8…9 grade in dealurile vestice. Indeosebi in a doua parte a intervalului, in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

MARTIVremea va fi in general inchisa si se va raci usor in majoritatea zonelor. Temporar vor cadea ploi in cea mai mare parte a tarii. In zona montana, dar si in regiunile estice precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare si vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in sudul teritoriului si in zona montana inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 grade in nordul Moldovei si 13 grade in Banat, iar cele minime se vor incadra intre -6 grade in nordul Moldovei si 6 grade in dealurile Banatului. Indeosebi la inceputul intervalului, in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

MIERCURI – Vremea se va mentine in general inchisa si vor fi precipitatii slabe in cea mai mare parte a tarii. La munte si in regiunile nordice vor fi lapovite si ninsori, iar in celelalte regiuni vor predomina ploile. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in sud-vestul teritoriului si la munte. Valorile termice vor continua sa scada, astfel incat maximele vor fi cuprinse intre -6 grade in nordul Moldovei si 10 grade in Oltenia, iar minimele, in general, intre -10 si 0 grade.

VREMEA LA MUNTE

DUMINICA – Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta data din an. Cerul va fi variabil ziua, apoi se va innora treptat. Indeosebi noaptea va ploua pe arii extinse, in general slab cantitativ, iar in Carpatii Orientali si cu totul izolat in rest, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

LUNI – Vremea se va mentine calda. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua slab. In Carpatii Orientali si cu totul izolat in restul zonei montane precipitatiile vor fi mixte si se poate forma polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste, iar in a doua parte a intervalului, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

MARTI – Vremea va fi in general inchisa si temporar vor cadea precipitatii, in general slabe cantitativ. In Carpatii Occidentali vor predomina ploile, iar in Carpatii Medidionali si in cei Orientali vor fi mai ales lapovite si ninsori. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in zona montana inalta.

MIERCURI – Valorile termice vor continua sa scada, vremea devenind geroasa noaptea, mai ales Carpatii Orientali. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta unele intensificari.

Sursa : stirileprotv.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.