Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 3, 2013 at 19:29

Mesajul preşedintelui cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei

by

traian basescuTraian Băsescu: “Jurnaliștilor le doresc multă putere să lupte împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea și să-i subjuge propriilor interese personale”

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis vineri, 3 mai a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.
Vă prezentăm textul mesajului:
„În această zi jurnaliștii din toate colțurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. În România, libertatea presei a fost câștigată cu mari eforturi și consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei și calomniei, dar și prin reușita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei. Am susținut necondiționat eforturile lor și cred, în continuare, că o reglementare și un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, și nu din afara lui..
Le doresc tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar și multă putere și tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea și să-i subjuge propriilor interese personale.

Sursa: http://www.pesurse.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page